Chen Lin'in "WAT Green Urban Jungle" Projesi: Genç Nesil İçin Sosyal Perakende ve Kokteyl Bar

Mimari, Olay ve Mekan Üzerine: Form, Kurguyu Takip Eder

Chen Lin'in tasarladığı "WAT Green Urban Jungle", genç nesil için sosyal perakende ve kokteyl bar olarak hizmet veren bir mekan. Minimalist bir mekansal anlatı ile küçük bir alana büyük bir canlılık enjekte eden bu proje, özgün tasarımı ve yenilikçi malzeme kullanımıyla dikkat çekiyor.

Proje, genç nesil için sosyal perakende ve bar olarak hizmet veriyor. Bu dikdörtgen alan tamamen yeşil terrazzo taşları ile kaplı. Sahnenin tam ortasında, kokteyl içeceklerle dolu dönen bir bant bulunan uzun bir tezgah bulunuyor ve bu tezgahın üzerinde, konturlarını takip eden askıya alınmış bir elektronik mesaj tahtası bulunuyor. Sokak tarafındaki büyük pencereler, bol miktarda gün ışığı alınmasını sağlarken, aynı zamanda bir tezgah ve yedi tabureli bir oturma alanı sunuyor.

Proje, genellikle zeminde kullanılan ağır bir malzeme olan terrazzo'yu hem tavan hem de duvarlarda kullanma zorluğunu aştı. Birçok testin ardından, terrazzo'nun aynı kalınlıkta üç tabakaya kesilebileceği ve bu tabakaların tüm mekana eklenebileceği bulundu.

Chen Lin ve ekibi, bu tasarımı gerçekleştirirken, minimalist bir mekansal anlatı ile küçük bir hacme büyük bir canlılık enjekte etme planı yaptılar. Bu küçük kare kutuda, sınırları, ölçeği ve işlevi yeniden tanımladılar ve dengeli bir tasarım ile kentsel ruhu dolu bir yeşil orman yarattılar.

Proje, Las Vegas'tan Öğrenme'de Venturi tarafından ilan edilen kentçilik ruhuna uygun olarak, büyük şehir Şanghay'dan öğrenmenin önemini vurguluyor. Eski binaların ve yeni mekanların anlatısal yeniden yapılandırılması aracılığıyla, tasarımcılar, zamanın ruhuyla dolu bir tasarım ile kentin zaman-mekan dokusuna zarif bir şekilde müdahale etmeyi umuyorlar.

Proje, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen Lin
Görsel Kredileri: Photographer Runzi Zhu, all images, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Principle Architect: Chen Lin Project Architect: Zixiang Feng Design Team Member: Zijie Xu
Proje Adı: WAT Green Urban Jungle
Proje Müşterisi: Chen Lin


WAT Green Urban Jungle IMG #2
WAT Green Urban Jungle IMG #3
WAT Green Urban Jungle IMG #4
WAT Green Urban Jungle IMG #5
WAT Green Urban Jungle IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun