Super Ego: Sosyal Medyanın Etkisi Üzerine Bir Eleştiri

Kutuko Studio'nun Orijinal Dijital Sanat Eseri: Super Ego

Super Ego, sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisini mizahi bir şekilde eleştiren bir sanat eseridir. Kutuko Studio tarafından tasarlanan bu eser, sosyal medya kullanımının insanların düşünme şekillerini nasıl etkilediği üzerine bir kişisel düşünme sürecinden doğmuştur.

Super Ego, birçok kullanıcının yapay bir şekilde beslenen bireysel EGO'sunu eleştiren bir sanat eseridir. Bu proje, bir karakterin neye benzeyeceğini ve nerede bulunacağını belirlemek için bir beyin fırtınası oturumu düzenlenerek gerçekleştirildi. Ardından, fikri daha iyi görselleştirmek ve kafalarındakiyle uyumlu olup olmadığını görmek için bir dizi eskiz yapıldı. İstediğini yaratmak konusunda net bir fikre sahip olduktan sonra, uygulama aşamasına geçildi. Bu aşamada Cinema4D aydınlatma, doku oluşturma, rigging için, zbrush modelleme için, after effects post-prodüksiyon için ve photoshop son düzeltmeler için kullanıldı.

Super Ego, Kutuko Studio'nun Madrid'deki stüdyosunda 2020'nin ilk aylarında kurulan bir projedir. Projenin üretimi için, sosyal ağlardaki gizli gerçekliği analiz etmekle başladılar. Çok sayıda beğeni yağmuru veya onların eksikliğinin ana sonuçlarını tespit etmekle başladılar ve sonunda anahtar olan ego'yu buldular. Karakterlerini tanımlamak için bir sosyal ağı seçtiler ve onu yerleştirmek istedikleri çevreyi işlediler. Yaratıcı zorluk, eleştiriyi, onu özel kılan o mizah dokunuşuyla birlikte toplumun gerçekliğini gösteren sempatik bir karaktere dönüştürebilmekti.

Super Ego, tüketim kültürünü ve sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisini hicveden bir sanat projesidir. Proje, Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki beğeniler ve takipçiler aracılığıyla insanların egolarının yapay olarak beslenmesini eleştirmeyi amaçlamaktadır. Daha fazla beğeni ve takipçi elde etmek için hayatları etrafında dönen toplumun yeni süper kahramanlarının metaforik bir temsilini yaratmak istediler. Proje, her çevrimiçi yayınlanan resmin kullanıcıların dikkatini çekmek için bir vitrin olarak sergilendiği Instagram'a odaklanmaktadır.

Super Ego, Kutuko Studio tarafından tasarlanmıştır. Yaratıcı Direktör ve CGI: Carlos Cabrera, Modeler: Irene M. de Torres, Dijital Retouch: Maite Martínez Senosiain. Bu tasarım, 2023'te A' Bilgisayar Grafikleri, 3D Modelleme, Doku ve Rendering Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede yetenek ve yenilik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Carlos Cabrera
Görsel Kredileri: Super Ego by Kutuko Studio CREATIVE DIRECTOR & CGI: Carlos Cabrera MODELER: Irene M. de Torres DIGITAL RETOUCH: Maite Martínez Senosiain
Proje Ekibi Üyeleri: COMPANY:KUTUKO STUDIO CREATIVE DIRECTOR & CGI: Carlos Cabrera MODELER: Irene M. de Torres DIGITAL RETOUCH: Maite Martínez Senosiain
Proje Adı: Super Ego
Proje Müşterisi: Carlos Cabrera


Super Ego IMG #2
Super Ego IMG #3
Super Ego IMG #4
Super Ego IMG #5
Super Ego IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun