Serie Dreams: Ariel Palanzone'un Rüyaların Bilinçdışı Dünyasından Esinlenen Sanat Serisi

3D Yazılımıyla Oluşturulan, Rüya Gibi İmgelerle Dolu Bir Sanat Serisi

Ariel Palanzone, sanat serisi "Serie Dreams" ile rüyaların bilinçdışı dünyasını ve sürrealist hareketin etkisini keşfediyor. Bu seride, Palanzone, sanatsal kariyeri boyunca yarattığı bazı şiirsel ve düşsel imgeleri seçerek, evrensel temalar üzerine düşünmeyi teşvik eden bir sanat eseri oluşturuyor.

Ariel Palanzone, "Serie Dreams" adlı sanat serisiyle, sürrealist hareket ve rüyaların bilinçdışı dünyasıyla olan bağlantısından esinleniyor. Kendisi için en ilham verici sanatçılardan biri olan Rene Magritte'in etkisi altında kalan Palanzone, bu seride, sanatsal kariyeri boyunca yarattığı bazı şiirsel ve düşsel imgeleri seçiyor.

Palanzone'un bu serisindeki eserler, Cinema 4d adlı 3D yazılımı kullanılarak tasarlanmış, modellenmiş ve render edilmiştir. Bu imgeler, 1800 x 1800 piksel boyutlarında ve 72 dpi çözünürlükte oluşturulmuştur. Bu eserler, sanat yönetimi, dijital sanat, cgi, 3d tasarım, sanat, heykel, sanat eseri, heykel sanatı gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Palanzone'un bu serisindeki eserler, izleyiciye gözlemlemeye, düşünmeye ve eserin önerdiği görsel metaforlar üzerinde düşünmeye davet ediyor. Bu kişisel sanat eserleri, her kullanıcının kendini tanımlayabileceği evrensel temaları ele alıyor. Bu temalar arasında "zamanın geçişi", "yalnızlık" ve "insanın kırılganlığı" bulunuyor.

Bu serinin oluşturulması, Palanzone'a birkaç yılını aldı ve Buenos Aires, Arjantin'de gerçekleştirildi. Serinin oluşturulması sürecinde, Palanzone, rüyaların bilinçdışı dünyasının bize verdiği mesajları ve işaretleri çözme üzerine kişisel araştırmalar yaptı. Bu süreçte, bilinçdışı fikirlere şekil vermek için kalem çizimleri ve eskizler yaptı ve sonra bu fikirleri 3D programına taşıdı.

Palanzone, bu serideki imgelerin gerçekçi görünmesini ve huzur ve düşünceyi teşvik eden hoş bir estetik oluşturmayı başarmak için çeşitli zorluklarla karşılaştı. Ayrıca, sınırlı bir renk paleti kullanarak ve elemanların düzgün bir düzenlemesiyle uyumlu imgeler oluşturmayı başardı.

"Serie Dreams" serisi, Ariel Palanzone'un 2022 yılında Bronz A' Bilgisayar Grafikleri, 3D Modelleme, Doku ve Render Tasarımı Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ariel Palanzone
Görsel Kredileri: Ariel Palanzone : Creator
Proje Ekibi Üyeleri: Ariel Palanzone
Proje Adı: Serie Dreams
Proje Müşterisi: Ariel Palanzone


Serie Dreams IMG #2
Serie Dreams IMG #3
Serie Dreams IMG #4
Serie Dreams IMG #5
Serie Dreams IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun