Kutuko Studio'nun Oyun Dünyasını Şekillendiren Ses: Beoplay Portal

Reklam Kampanyası: Oyun Endüstrisine Yeni Bir Soluk

Kutuko Studio, Bang & Olufsen'in Beoplay Portal kulaklıklarını tanıtmak için etkileyici bir reklam kampanyası oluşturdu. "Dünyanızı şekillendiren ses" sloganıyla, oyun endüstrisinin ana kategorilerine gönderme yapan beş farklı senaryo oluşturuldu.

Kutuko Studio, kampanyayı viral hale getirmek için streamer'ları kullanarak, her sahnede gizlenmiş fetiş nesnelerin yerini bulmak için bir yarışma düzenledi. Bu sayede sadece görsel ve ses etkisiyle değil, aynı zamanda gamifikasyon ve rekabetle de deneyimi yükseltti.

Proje, Behance, Pinterest ve Artstation gibi sitelerden alınan referanslar ve ilhamlarla başladı. Ardından Photoshop'ta sahnenin küçük bir kompozisyon çizimi yapıldı ve beğenilen bir tasarım elde edildiğinde 3D'ye geçildi. Bu süreçte genellikle Cinema 4D yazılımı ve Redshift render motoru kullanıldı.

Projenin teknik özellikleri arasında 16:9, FHD, 1920X1080px optimizasyonu ve .mp4. sıkıştırma kodekleri (h264) bulunuyor. Aynı formatlar, daha yüksek kalitede .mov (h265) sıkıştırma olmadan da dışa aktarılabilir.

Beoplay Portal kampanyası, Madrid'deki Kutuko Studio tarafından 2022'nin Şubat ve Mayıs ayları arasında gerçekleştirildi. Çalışma süreci boyunca, yaratıcılık, sanat, hikaye anlatımı, bso, gerçekleştirme, modelleme, doku oluşturma, aydınlatma, post prodüksiyon ve sfx gibi üretim aşamalarına odaklanan modelleyiciler, hareketli grafik tasarımcıları, yaratıcı direktörler, sanat direktörleri, riggers, karakter tasarımcıları ve yöneticiler arasında iş akışı ve insan yetenekleri bölündü.

Beoplay Portal kampanyası, 2023'te A' Movie, Video and Animation Design Award'da Platinum ödülüne layık görüldü. Bu ödül, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumsal refahı teşvik eden tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Carlos Cabrera
Görsel Kredileri: Boutique Visual Kutuko Studio, Beoplay Portal, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Agency: Fan Content Client: Bang & Olufsen Project Manager: Álvaro Ibáñez Creatives Directors: Paco Chanivet (Fan Content), Carlos Cabrera (Kutuko) Lead 3D Artist: Maite Martínez, Ibón Vergara, Luís Marín, Carlos Cabrera 3D Artist: Andrea Marshall, Daniel Pomares 2D Artist: Victor Angulo SFX & Marvelous Designer: Rodrigo Marchán 3D Modeling: Daniel Jiménez​​​​​​​ Groom design: Michael Birefo
Proje Adı: Beoplay Portal
Proje Müşterisi: Carlos Cabrera


Beoplay Portal IMG #2
Beoplay Portal IMG #3
Beoplay Portal IMG #4
Beoplay Portal IMG #5
Beoplay Portal IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun