Jamtland: Doğanın Sanatsal Yansıması

Tom Linden ve Vita Li'nin Ödüllü Tasarımı: Kampanya Görselleştirmeleri

Tom Linden ve Vita Li'nin tasarımı Jamtland, doğanın ve markanın birleşimini görsel bir dil ile ifade ediyor. Bu proje, İsveç'in Jamtland bölgesinin bitki örtüsünü ve doğal biyomlarını 3D modelleme ve görselleştirme teknikleri kullanarak yeniden yaratıyor.

Projenin ilham kaynağı, müşterinin markasının Jamtland bölgesi ve doğal çevresiyle olan yakın bağlantısını iletmek istemesiydi. Tasarımcılar, her bir ürünün odak noktası olacak şekilde, bölgenin çeşitli biyomları ve florasını içeren yüzen kompozisyonlar içeren bir tasarım dili önerdiler. Bu öneri müşteri tarafından memnuniyetle karşılandı ve proje süresince, bölgenin hissini yakalamak için geniş çaplı bir araştırma yapıldı ve geniş bir referans materyali toplandı.

Proje, Jamtland, İsveç'ten çeşitli bitki türlerini ve doğal biyomları 3D modelleme ve görselleştirme ile yeniden yaratmayı içeriyordu. Altı resim, dağların yosma fundası ve diğer florası ile alçak ormanların eğreltisini içeren yerel mikrobiyomları gösteriyor. Bitki türlerinin doğru bir şekilde tasvir edilmesi için geniş çaplı bir araştırma ve referans toplama yapıldı ve müşterinin marka renklerinin bir arka plan olarak eklenmesi projeye ek bir zorluk ekledi.

Proje için Houdini adlı 3D paketi kullanıldı. Bu paket ile çeşitli bitkiler modelledi ve her bitkinin çeşitli varyasyonlarını yapmak ve sahneleri oluşturmak için prosedürel teknikler kullanıldı. Ayrıca, ürünleri modellemek için Moi3D kullanıldı ve son görüntüleri yüksek çözünürlükte renderlamak için Octane Renderer kullanıldı.

Projenin başlangıcından sonuna kadar, tasarımcılar, müşterinin markasının doğal, sürdürülebilir uygulamalara ve doğaya yakın bir odaklanma üzerine kurulu olduğunu doğru bir şekilde yansıtan görsellerin kullanılmasını önemli buldular. Bu değerleri etkili bir şekilde iletmek ve izleyicide bu olumlu özelliklerle ürün hattını ilişkilendirmeye başlamasını sağlamak için, sonuçta ortaya çıkan görsellerin bu temaları ilettiği önemliydi.

Proje, 2022'nin başında Gavle, İsveç'te başladı ve Temmuz 2022'de tamamlandı. Araştırma ağırlıklı olarak belirli bölgedeki yerel flora ve biyomların geniş bilgi ve görüntülerini toplamaya odaklandı. Çeşitli çevrimiçi kaynakları kullanarak, İsveç'teki biyologlar tarafından işletilen web siteleri de dahil olmak üzere, kapsamlı bir veri ve belge koleksiyonu oluşturabildik. Bu bilgiler düzenlendi ve bir moodboard'a dahil edildi, bu da projenin temelini oluşturdu.

Bu tasarım, 2023'te A' Bilgisayar Grafikleri, 3D Modelleme, Dokusalama ve Render Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tom Lindén
Görsel Kredileri: Copyright © 2023 Visuals By Nor. All Rights Reserved.
Proje Ekibi Üyeleri: Tom Linden Vita Li
Proje Adı: Jamtland
Proje Müşterisi: Tom Lindén


Jamtland IMG #2
Jamtland IMG #3
Jamtland IMG #4
Jamtland IMG #5
Jamtland IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun