REEV Cruiser: Geleceğin Mikro Ulaşım Aracı

Tamir Mizrahi'nin Otomotiv Endüstrisini Mikromobiliteye Taşıyan Yenilikçi Tasarımı

REEV Cruiser, otomotiv endüstrisini tasarımına entegre ederek, bir elektrikli scooter'ı akıllı bir araca dönüştürüyor. Bu yenilikçi tasarım, mikromobilite sektörünün genişlemesine ve bu sektörün karşılaştığı risklere bir çözüm sunuyor.

Tamir Mizrahi tarafından tasarlanan REEV Cruiser, mikromobilite sektörünün genişlemesine ve bu sektörün karşılaştığı risklere bir çözüm sunuyor. Altyapı eksikliği, teknolojik arıza olasılığı ve düşme ya da kayma gibi riskler, düşük teknolojili tasarımları nedeniyle scooter'lar oldukça tehlikeli olabilir. Bu durum, mikromobilite sektörünün ekolojik dostu, topluma faydalı ve yakın gelecekte yaygın olarak kullanılacak bir sektör olmasına rağmen, sektörün itibarına zarar veriyor.

REEV Cruiser, otomotiv endüstrisini tasarımına entegre ederek, bir elektrikli scooter'ı akıllı bir araca dönüştürüyor. ABS, anti-çarpışma radarı, hız önerisi için seyahat kaydediciler, hibrit çift fren sistemleri, yangın algılama sistemleri, otomotiv şasi tasarımı, otomatik dönüş sinyalleri, uygulama üzerinden ebeveyn kontrolü ve birçok diğer özellik, maksimum güvenlik sağlıyor. Kullanıcı, telefon uygulaması aracılığıyla ışık temalarını değiştirebilir, hırsızlığı tespit edip önleyebilir, bilgisayar veya mekanik bir problemi belirleyebilir ve Bluetooth ile etkinleştirilmiş cihazları çalıştırabilir.

REEV Cruiser'ın tasarımı, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için dikkatlice düşünüldü. Gelecekteki her açıdan görünecek bir tasarım oluşturmak, ancak üretiminin ucuz olmasını sağlamak için, tasarımda kalay katlama yöntemi seçildi. Tasarım, teknik ve elektronik bileşenler, sarsıntı, tökezleme ve ağır yağmur koşullarında bile işlevlerini yerine getirebilecek şekilde birleştirildi. 2021'den bu yana 8 işlevsel prototip oluşturuldu. Scooter'ın beyni olarak hizmet veren bir konsol geliştirildi ve bu konsol, scooter'ın tamamen bir telefon uygulaması üzerinden işletilmesini sağladı.

REEV Cruiser, mikromobilite alanında en yüksek güvenlik seviyesini sunuyor. Anti-çarpışma radarı, en iyi hızı öneren seyahat kaydediciler, ABS, hibrit çift fren sistemleri, yangın algılama sistemleri, otomotiv şasi tasarımı, otomatik dönüş sinyalleri, uygulama üzerinden ebeveyn kontrolü, hırsızlık karşıtı sistem gibi özellikler sayesinde sürücü daha güvende olabilir. Telefon uygulaması, kullanıcıların scooter'larından tamamen haberdar olmalarını sağlar, adeta bir canlı varlık gibi.

REEV Cruiser, hafif, dayanıklı, uygun fiyatlı ve estetik açıdan güzel bir ürün üretmek için tasarım fikri ve üretim yöntemleri üzerinde dikkatlice düşünüldü. Kalay katlama yöntemi, REEV'in gerçek özgün tasarım DNA'sını bulmamı sağladı. Bu DNA, scooter'ın güçlü ve yüksek teknolojili özellikleriyle aynı dili konuşuyor.

REEV Cruiser, 2023'te A' Scooter Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel ve profesyonel gereklilikleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetenekli teknik özelliklerini entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tamir Mizrahi
Görsel Kredileri: Tamir Mizrahi
Proje Ekibi Üyeleri: Tamir Mizrahi
Proje Adı: Reev Cruiser
Proje Müşterisi: Tamir Mizrahi


Reev Cruiser IMG #2
Reev Cruiser IMG #3
Reev Cruiser IMG #4
Reev Cruiser IMG #5
Reev Cruiser IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun