Kang Yuan: Wei Sun'un Doğadan İlham Alan Otel Tasarımı

Modern ve Sanatsal Bir Yaklaşımla Doğayı İç Mekana Taşıyan Bir Otel Tasarımı

Wei Sun tarafından tasarlanan Kang Yuan, "çay töreni ruhunun" sadeliği, uyumu, huzuru ve sükunetini takip ederek, mekana bir tatil, meditasyon ve kültürel kimlik hissi verir.

Wei Sun, bu tasarımıyla, mekana bir tatil, meditasyon ve kültürel kimlik hissi vererek, insanları dünyevi hayattan Taoyuan'a, harikalar diyarında iyileşmeye yönlendirir. Bu, zengin sosyal duyusal deneyimlerle kültürel kimlik hikayeleri oluşturur.

Kang Yuan, yoğunluk içindeki sükunet ve karmaşa altındaki huzur arayışıyla öne çıkıyor. Otel, geleneksel Doğu'nun "üç iç" karşılama alanı deneyimini kullanarak yaşamın temposunu yavaşlatıyor. Bu özgün tasarım, ahşap, cam, metal ve taş gibi malzemelerin kullanımıyla hayata geçirilmiştir.

Toplamda 2800 metrekarelik bir alanı kaplayan ve 3.5 metre yüksekliğinde olan bu mekan, otel lobisidir. Modern, Çin, doğal ve sanatsal anahtar kelimeleri, tasarımın özünü yansıtır.

Tasarımda, sıcak ışık, zarif atmosfer ve yumuşak müzik kullanılarak, yaşamın zırhını çıkarıp kişisel arayışlara dönüş sağlanmış ve dünyevi meseleler dışarıda bırakılarak misafirlerin dışarıdan içeriye ritüel geçişini tamamlaması sağlanmıştır.

Tasarımın altında yatan araştırmada, tasarımcı geleneksel resepsiyon masasını yüz yüze ekran duvarı ile değiştirmiştir. Bu, sadece geleneksel mimari formuna uygundur, aynı zamanda derin alan eksikliğini becerikli bir şekilde önler ve sınırlı alan için görsel bir genişleme hissi yaratır.

Merdiven, tüm iki katlı alanın merkezidir. Üç aşamalı köşe merdiveni, insanlara daha zengin bir perspektif ve katılım hissi sağlar. Bu, bir bahçeyi ziyaret etme sürecine daha çok benzer.

Wei Sun, iç mekan tasarımının ardındaki talebin aslında bir marka yükseltme olduğunu belirtir. Ekip tarafından verilen çözüm, ayak masajı, çay, hafif yiyecekler, SPA/sağlık ve yerel kültürü entegre eden bir "sağlıklı ve sağlık kompleksi"dir.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülen bu tasarım, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Liang Fang
Görsel Kredileri: Photographer: Ming Chen,2020
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Sun Meng Lian Xiang
Proje Adı: Kang Yuan
Proje Müşterisi: Liang Fang


Kang Yuan IMG #2
Kang Yuan IMG #3
Kang Yuan IMG #4
Kang Yuan IMG #5
Kang Yuan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun