Genlerinizde Saklı: Dinamik Bir Kimlik Tasarımı

Bianka Foldi ve Robert Valoczi'nin Genetik Hastalıkları Keşfetme Hizmeti İçin Tasarladığı Ödüllü Marka Kimliği

Genetik hastalıkların keşfedilmesine olanak sağlayan bir genotipleme hizmeti için tasarlanan bu marka kimliği, DNA yapısından ilham alıyor. Morse kodlarından oluşan özgün bir alfabe ile oluşturulan logo, genetik kodları içeren DNA'nın çift sarmal yapısını andırıyor.

Bianka Foldi ve Robert Valoczi tarafından tasarlanan bu marka kimliği, genotipleme hizmeti sunan yeni kurulan bir şirket için oluşturulmuştur. Şirketin işleyişini net bir şekilde iletmek için DNA yapısından ilham alınmıştır. DNA yapısı, genetik kodları içerir ve bu tasarım, bu kodları temsil eden özgün bir Morse alfabesi oluşturarak bu ilhamı kullanmıştır. Logo, Morse kodlarıyla yazılan "Genecontact" kelimesi ile oluşturulmuştur ve kodlar, çift sarmal bir yapıyı andıracak şekilde düzenlenmiştir.

Marka kimliği, genotipleme hizmeti için oluşturulduğundan, konsept de bir kod sistemi üzerine kurulmuştur. Harfleri temsil eden özel Morse kodları oluşturulmuştur. Bu şekilde her kelime görselleştirilebilir ve statik bir logo, dinamik bir kimliğe dönüşebilir. Logo, kodlarla yazılan şirketin adıdır ve DNA'nın çift sarmal yapısını alır. Bu şekilde, müşterinin işi hem kavramsal hem de görsel olarak kimlikte yansıtılır.

Logo, DNA'nın çift sarmal yapısını oluşturacak şekilde tasarlanmış kodlardan oluşur. Bu ikonik logo formu, kimliğin diğer unsurlarında bir desen olarak yansıtılır. Markanın cesur ve rafine doğası, müşterinin DNA'sını kalıcı bir anı olarak saklayabileceği zarif örnek alma araçları kutusunu karakterize eder. Kutu ayrıca, müşterinin adının Morse kodları alfabesiyle yazıldığı özelleştirilmiş bir hasta kartını da içerir.

Tasarım, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Proje, 2021 yılında Temmuz ayında Budapeşte'de başlamıştır ve web sitesi geliştirmesi halen devam etmektedir. Bu marka kimliği, genotipleme hizmeti için oluşturulmuştur ve olası genetik hastalıklara yatkınlığın tespit edilmesini sağlar. DNA yapısı gibi, tasarım konsepti de bir kod sistemi, yani alfabe harflerini temsil eden özel olarak tasarlanmış Morse kodları üzerine kurulmuştur. Her kelime bu şekilde görselleştirilebilir, statik bir logo dinamik bir kimliğe dönüşebilir. Logo, kodlarla yazılan müşterinin adıdır ve DNA'nın çift sarmal yapısını alır. İşte bu şekilde, müşterinin işi hem kavramsal hem de görsel olarak kimlikte yansıtılır.

Özetle, Bianka Foldi ve Robert Valoczi'nin genotipleme hizmeti için tasarladığı bu marka kimliği, hem işlevsel hem de görsel açıdan genetik kodların gücünü ve önemini vurguluyor. DNA'nın çift sarmal yapısından ilham alarak oluşturulan bu dinamik kimlik, genetik hastalıkların keşfedilmesine olanak sağlayan bir hizmetin ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösteriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Brand Bar Communications
Görsel Kredileri: Brand Bar Communications
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Bianka Földi Designer: Robert Válóczi Creative Director: Attila Simon
Proje Adı: It Is In Your Genes
Proje Müşterisi: Brand Bar Communications


It Is In Your Genes IMG #2
It Is In Your Genes IMG #3
It Is In Your Genes IMG #4
It Is In Your Genes IMG #5
It Is In Your Genes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun