Grafik Sanatlarında Sürdürülebilir Yenilik: Sabbioni Marka Yenilemesi

Paul Robb'un Kaleminden 60. Yıl Özel Tasarımı

Tradyonel baskı tekniklerinin çağdaş tipografiyle buluşması, Sabbioni'nin marka yenileme sürecindeki temel ilham kaynağı oldu. Grafiche Sabbioni'nin 60. yıl dönümü, sürdürülebilirlik ve geleneksel baskı süreçlerinin ön plana çıkarıldığı modern bir görsel dil ile kutlandı.

Salt&Pepper tasarım ekibi, firmanın altmışıncı yılını kutlamak için Grafiche Sabbioni ile işbirliği yaparak, enerjik, sağlam ve pozitif bir marka kimliği oluşturdu. Proje, yüzde yüz sürdürülebilir malzemeler kullanılarak, su bazlı mürekkepler ve minimum kağıt israfı ile firmanın çekirdek değerlerini vurgulayacak şekilde tasarlandı. Kutu ve ajanda, yüzde yüz geri dönüştürülmüş malzemeden iki Pantone rengi ve CMYK kullanılarak basıldı. Yıldönümü kitabı ise FSC kağıdına yedi renkte baskı yapılarak hazırlandı.

Paul Robb ve Moira Bartoloni'nin önderliğindeki tasarım ekibi, linotip ve harf baskı sistemlerini kullanarak deneysel tipografi çözümleri geliştirdi. En büyük zorluk, kutu tasarımından editoryal çalışmalara kadar her aşamada yüzde yüz sürdürülebilir bir proje oluşturmak, kağıt israfını en aza indirgemek ve sürdürülebilir mürekkepler kullanmaktı. Bu deneyler, çağdaş bir his yaratmak için dijital olarak geliştirildi.

Proje, 2023 yılının sonlarında piyasaya sunuldu ve İtalya'da Eylül - Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen tasarım süreci boyunca, sürdürülebilirlik ve geleneksel baskı süreçlerinin birleştirilmesi üzerine yoğunlaşıldı. Tasarımın altında yatan araştırma, geleneksel baskı süreçlerinden ilham alarak, yıldönümü kitabının harf baskı ve linotip baskı teknikleriyle, modern tipografiyle harmanlanarak hazırlanmasına dayanıyor.

Tasarım, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Altın A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikte ve dünyada arzu edilen özellikleriyle önemli bir etkiye sahip olan ürün ve fikirlere verilmektedir.

Projenin tüm telif hakları Paul Henry Robb ve Moira Bartoloni'ye aittir ve 2023 yılında kayıt altına alınmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paul Robb
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Paul Henry Robb & Moira Bartoloni, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Paul Henry Robb Moira Bartoloni
Proje Adı: Sabbioni Branding
Proje Müşterisi: Grafiche Sabbioni


Sabbioni Branding IMG #2
Sabbioni Branding IMG #3
Sabbioni Branding IMG #4
Sabbioni Branding IMG #5
Sabbioni Branding IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun