"E Yes": Çocukların Ambliyopisini Düzeltmeye Yardımcı Olan Oyun Tabanlı Bir Yardımcı

Chien-Chen Lai'nin Tasarladığı "E Yes", Çocukların Göz Kaslarını Çalıştırarak ve Renk Ayırt Etme Yeteneklerini Geliştirerek Ambliyopisini Düzeltmeye Yardımcı Oluyor

Çocukların ambliyopisi, teknolojinin ve elektronik cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte artan bir sorun haline geldi. Dünya genelinde en az 12 milyon çocuk ambliyopiden muzdarip. Ambliyopi, beyindeki görme alanlarının zayıf gelişmesi sonucu oluşan bir sorun ve tedavi için en uygun zaman sekiz yaşından önce.

Chien-Chen Lai tarafından tasarlanan "E Yes", çocukların ambliyopisini düzeltmek için oyun tabanlı bir yardımcıdır. Çeşitli modüler kombinasyonlar, ambliyopik çocukları görsel zoom, özel göz kası egzersizi ve renk ayrımı yapmaya teşvik eder. Teleskopun her iki tarafındaki lensler, çocukların hayal etmesini ve keşfetmesini sağlayan AR şeffaflıklarla çalışır. Göz, yakın ve uzak nesneler arasında geçiş yaptığında gözdeki lens ve siliyer kas çalışır, ayrıca farklı bir lensle görme testi yapılabilir.

"E Yes", PP (Polipropilen) Plastik Enjeksiyon Kalıplama kullanarak üretilir ve toksik olmayan ve yüksek sıcaklık direnci özellikleri nedeniyle çocuk oyuncakları yapmak için uygundur. Ürünün boyutları 180mm x 160mm x 100mm'dir.

Ürün, çocukların gözlerini eğitirken çevreyi keşfetmelerine olanak sağlayan AR şeffaflıkların kullanımını içerir. Ayrıca, ebeveynler görme testi panelini kullanabilir ve çocukları modülü döndürmeye yönlendirebilir. Düzenli testler, çocukların görme değişikliklerini izler ve erken tedavi için sorunları tespit eder.

Proje, Mayıs 2020'de başladı ve Aralık 2020'de ürün doğrulaması tamamlandı. Şubat 2021'de Uluslararası Tasarım Ödülü Gümüş Ödülü'nü aldı. Bu tasarım, yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aşarak çocukların ambliyopisini düzeltmeye yardımcı olan oyun tabanlı bir yardımcı oluşturdu.

"E Yes", çocukların ambliyopisini düzeltmek için oyun tabanlı bir yardımcıdır. Çeşitli modüler kombinasyonlar, ambliyopik çocukları görsel zoom, özel göz kası egzersizi ve renk ayrımı yapmaya teşvik eder. Teleskopun her iki tarafındaki lensler, çocukların hayal etmesini ve keşfetmesini sağlayan AR şeffaflıklarla çalışır. Göz, yakın ve uzak nesneler arasında geçiş yaptığında gözdeki lens ve siliyer kas çalışır, ayrıca "E Yes" aynı zamanda bir görme dedektörüdür. Düzenli testler, çocukların görme değişikliklerini izler ve erken tedavi için sorunları tespit eder.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chien-Chen Lai
Görsel Kredileri: Image#4:Licensor's Author Freepik - Freepik.com,Premium license (Unlimited use without attribution),Kid watching through binocular. Subscription ID:ag_f78f7869-e118-40fe-b0e6-e3d403e40d8f ** Item url:https://www.freepik.com/free-vector/kid-watching-through-binocular_8357041.htm
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Chien-Chen Lai Designer: Fang-Ping Hsu Prof.: Kai-Chu Li
Proje Adı: E yes
Proje Müşterisi: Chien-Chen Lai


E yes IMG #2
E yes IMG #3
E yes IMG #4
E yes IMG #5
E yes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun