Keiji Ishikawa'nın Elan Vital Tasarımı: Dinamik ve Canlılık Dolu Cam Masa Eşyaları

Tradicional Japon Kiriko Cam Kesme Tekniği ile Modern Masa Eşyalarını Yeniden Yorumlamak

Keiji Ishikawa'nın Elan Vital projesi, Japon Kiriko cam kesme sanatını kullanarak insan hayatını zenginleştiren bir tasarım sergisi sunuyor. Bu tasarım, pandemi döneminde zayıflayan insan bağlantılarını güçlendirmek ve yakın arkadaşlar ve aile ile eğlenceli buluşmaları yeniden canlandırmak düşüncesiyle şekillendi.

Elan Vital tasarımının eşsiz özellikleri, düzenli olarak yerleştirilmiş ve eğlenceli bir karşılaşmayı çağrıştıran motiflerden oluşuyor. Bu tasarım, canlı polka dotlar, sıçramalar veya su içinde dönen büyük bir balık sürüsünün yem toplarını çağrıştıran bir dinamizmle dolu. Ayrıca, yan veya üstten bakıldığında, iç kupanın motifini oluşturan göz şeklindeki desenler, çeşitli şekillerde değişerek parlar veya yansır, insanlara yaşamın dinamizmini hissettirir ve onları şifa ve mutlulukla doldurur.

Elan Vital, Japon Kiriko cam kesme teknolojisi kullanılarak elle özenle zımparalanmış ve cilalanmış çift katmanlı camdan oluşur. Ürün boyutları, ana görseldeki şarap kadehi 58mm çapında ve 150mm yüksekliğinde, sake fincanı 60mm çapında ve 60mm yüksekliğinde ve sake bardağı 60mm çapında ve 70mm yüksekliğinde olarak belirtilmiştir. Ayrıca, tabak 150mm çapında ve 33mm yüksekliğindedir.

Elan Vital'ın etkileşimi, geniş açılı V-kesimli göz şeklindeki desenin yanından bakıldığında iç tasarımın değiştiği ve ana görselde gösterildiği gibi parladığıdır. Üstten bakıldığında, iç desen çeşitli şekillerde yansır ve parıldar. Ayrıca, göz şeklindeki desenin kesimi derinlik olarak yüzeydedir, bu da tasarımın dokunmaya çok pürüzsüz ve darbelere karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Elan Vital projesi, Mart 2022'de Japonya'nın Tokushima kentinde başladı ve Ağustos 2022'de tamamlandı. Tasarımın gerçekleştirilmesi için göz şeklini kesebilecek bir taşlama tekerleği ve kesim noktalarının görülmesinin zor olduğu camın alt kısmında birçok yatay kesim yapma becerisi gerekti.

Elan Vital, 2023 yılında A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Design Award'da Gümüş ödülüne layık görüldü. Bu ödül, üstün teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir mükemmeliyet sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Keiji Ishikawa
Görsel Kredileri: Video Credits: The video shows how the eye-shaped pattern on the glass changes and shines through transmission or reflection in various ways when the glass rotates.
Proje Ekibi Üyeleri: Keiji Ishikawa
Proje Adı: Elan Vital
Proje Müşterisi: Keiji Ishikawa


Elan Vital IMG #2
Elan Vital IMG #3
Elan Vital IMG #4
Elan Vital IMG #5
Elan Vital IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun