Berliner: Çok Fonksiyonlu Puf Tasarımı

Tugce Sonmez Evin'in İnovatif Tasarımı: Berliner

Alışılmışın dışında bir oturma ünitesi olan Berliner, Tugce Sonmez Evin tarafından tasarlanmıştır. Hem oturabileceğiniz bir puf, hem de dergi, kitap gibi eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir depolama alanı olarak işlev görür.

Berliner, adını ünlü Alman pastası Berliner'den alır. Tasarımı, pastanın yuvarlak ve boşluklu formuna benzerlik gösterir. Berliner, bir oturma ünitesinin alacağı alanı doldururken, aynı zamanda diğer objeler için de bir alan sunar. Bu sayede, ev veya ofislerdeki boş alanları doldurmak yerine, akıllı çözümlerle daha fazla konfor alanı yaratmayı hedefler.

Berliner, ortasında katı bir ahşap konteyner ünitesi bulunan büyük bir yuvarlak puftur. Pratik ve çekici bir şekilde dergileri, kitapları vb. saklamak ve sergilemek için tasarlanmıştır. Ahşap çekirdek, bir torna tezgahında el ile oyulmuş ve yumuşak, kadifemsi bir dokunuş için yapay kürk ile döşenmiştir. Tasarım, farklı malzemeler arasındaki ayrımı vurgulayan iki pirinç halka ile tamamlanmıştır.

Berliner'in üretim süreci, oranları daha iyi değerlendirebilmek için çeşitli başlangıç formlarının 3D baskısının alınmasıyla başlamıştır. Sonrasında, ahşap çekirdek ve puf çerçevesi, laminasyonlu ahşap bloklardan bir torna tezgahında el ile oyulmuş, oturma köpüğü el ile şekillendirilmiş ve döşenmiştir. Pirinç halkalar, el ile bükülüp, sıkı bir şekilde oturacak şekilde kaynaklanmıştır. Tasarım, CNC makineleri ile üretilmeye uygun olmasına rağmen, tüm üretim süreci el işçiliği ile tamamlanmıştır.

Berliner, kullanıcıya beklenmedik bir ek işlev sunarak etkileşim kurar. Puf, ara sıra kullanılan eşyaları toplar ve kullanıcının kolayca görmesi ve ulaşması için sergiler. Berliner'in ahşap konteynerinin kıvrımlı, yuva benzeri formu, saklanan objeler için iyi bir görünürlük sağlarken, onları güvenli bir şekilde yerinde tutar. Bu özellik, tasarımı bir bekleme salonu oturma mobilyası olarak pratik bir varlık haline getirir.

Berliner, 2022'nin Şubat ayında başlayan ve Mayıs ayında tamamlanan bir projedir. Haziran 2022'de Salone del Mobile'nin SaloneSatellite sergisinde sergilenmiştir. Tasarım, 2023'te A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tugce Sonmez Evin
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Mehmet Arslan Image #2: Photographer Mehmet Arslan Image #3: Photographer Mehmet Arslan Image #4: Photographer Tugce Sonmez Evin Image #5: Photographer Max Artbovich
Proje Ekibi Üyeleri: Tugce Sonmez Evin
Proje Adı: Berliner
Proje Müşterisi: Tugce Sonmez Evin


Berliner IMG #2
Berliner IMG #3
Berliner IMG #4
Berliner IMG #5
Berliner IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun