Tgl: Çocuklar İçin Araştırma ve Eğitim Platformu

Wei Sun Tarafından Tasarlanan Eşsiz ve İlham Verici Bir Marka Kimliği

Tgl, çocuklar için bir araştırma ve eğitim platformudur. Wei Sun tarafından tasarlanan bu marka kimliği, çocukları daha iyi bir geleceğe yönlendirecek bir marka ruhu yaratmak için ilginç ve yenilikçi bir yaklaşım benimser.

Logo tasarımı, sembol ve marka ilişkisini güçlendirmek için "T" harfinin ilk harfi ile arıkuşu grafiğini birleştirir. Marka IP'si, arıkuşunun prototipine dayanarak, merak ve keşif ruhunu ifade etmek için "pilot" kavramıyla antropomorfik rafine ve şekillendirme ile birleştirilmiştir. Marka IP'sinin açık kanatları, markanın çocukları daha iyi bir geleceğe kucaklamaya yönlendireceği anlamına gelir. Marka bütünü olarak, canlı, genç ve dostça bir ton iletmek için zengin bir renkli görsel dil kullanır.

Tgl, çocuklar için bir araştırma ve eğitim platformudur. Yenilikçi ve ilginç aktiviteler aracılığıyla öğretmeyi savunur ve arıkuşunu marka hafızasının taşıyıcısı olarak seçer. Logo, basit ve saf görsel semboller kullanarak zengin, ilginç ve unutulmaz bir marka imajı yaratır. Marka IP, arıkuşunu figüratif bir imaj hafızası olarak alır ve aynı zamanda yepyeni, üç boyutlu bir karakter imajı oluşturur. Farklı sahnelerdeki rol değişikliği sayesinde çocuklarla daha fazla etkileşime girer ve duygusal bir bağ kurar.

Logo'nun basit şekli, farklı medyanın sunumuna uygulanabilir. Marka IP, online düzlem veya 3D model formunda içerik çıktısı alır ve offline olarak metalik boya rengi ve reçine malzeme ile gerçekleştirilir. Logo'nun gerçek üretim boyutu en az 4cm genişliğinde x 1.2cm yüksekliktedir. Müşteriler tarafından sağlanan bilgilere göre, özellikler belirli malzemelerin uygulamasında eşit oranlarda ayarlanır, bu da müşterilerin kullanımını ve gerçek üretime genişletmeyi kolaylaştırır.

Marka IP, yaklaşık 25cm yüksekliğinde bir karakter bebeği olarak offline olarak özelleştirilir. Basit logo, marka için iletişim maliyetini tasarruf eder. Arıkuşu, marka hafızasının taşıyıcısı olarak, markaya özel bir görsel sembol yaratır. Marka IP, markanın türevi olup, alanlar arası çeşitli yaratıcı genişlemeleri gerçekleştirebilir, marka ve kullanıcı nesneleri arasındaki etkileşimi artırabilir, markanın insancıl bakımını iletir ve markanın çekirdek rekabet gücünü artırır.

Proje, Nisan 2021'de Shenzhen'de başladı ve Aralık 2021'de Shenzhen'de tamamlandı. Tgl, çocuklar için bir araştırma ve eğitim markasıdır. Sıcak içerik oluşturarak kullanıcılara duygusal değer çıktısı sağlar ve aynı zamanda kullanıcılara renkli eğlence ve sürükleyici deneyimler sunar ve kurs aktivitelerinde kullanıcıların tazelik ve memnuniyetini artırır. Bu nedenle, markanın çeşitlendirilmiş bir marka vizyonu oluşturması, marka kavramını görselleştirmeye dönüştürmesi ve duygusal etkileşim için etkili bir rol IP oluşturması gerekmektedir.

Arıkuşu şeklini logoya nasıl dahil edeceğimiz ve yaratıcı ifadeyi nasıl gerçekleştireceğimiz bizim için en büyük meydan okumaydı. Tekrarlanan denemeler ve araştırmalar sonucunda, markanın ilk harfi "T" sonunda arıkuşu şekliyle mükemmel bir şekilde birleştirildi ve markaya özgü basit, ilginç ve benzersiz bir logo oluşturuldu.

Tgl, çocuklar için bir araştırma ve eğitim platformudur. Etkili iletişim ve ilginç öğretim yöntemlerini benimser. Logo, arıkuşunu marka hafızasının taşıyıcısı olarak kullanır. Basit ve saf görsel semboller kullanarak zengin ve ilginç bir marka imajı oluştururken, farklılaşan bir marka IP oluşturur, markaya insanlaştırılmış özellikler kazandırır, çocuklarla daha fazla etkileşime girer ve duygusal bağlantılar kurar. Genel olarak, zengin renkli görsel dilin kullanılması canlı, genç ve dostça bir ton iletir.

2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design ödülüne layık görülen bu tasarım, sanatta, bilimde, tasarımda ve teknolojide en iyi uygulamaları içerir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Sun
Görsel Kredileri: Image #1-#5: Designer,Wei Sun,2021 Designer,Mingran Wu,2021 3D modeling renderer,Jiaying Zheng,2021
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Sun
Proje Adı: Tgl
Proje Müşterisi: Wei Sun


Tgl IMG #2
Tgl IMG #3
Tgl IMG #4
Tgl IMG #5
Tgl IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun