Hiroshi Kurisaki'nin Tasarladığı Sparrow Marka Kimliği: Benzersiz Bir Hikayeden İlham Alan Bir Tasarım

Ödüllü Tasarımcı Hiroshi Kurisaki, Tokyo merkezli bir reklam üretim şirketi olan Sparrow için marka kimliği tasarladı

Tasarım, bir çam ağacının bir serçeyi tüm zararlardan koruduğu bir hikayeden ilham alıyor. Bu hikaye, şirketin kurucusunu etkiledi ve yeni kurulan bu şirketin zorluklara karşı korunacağı ve istikrarlı bir şekilde ilerleyeceği arzusunu temsil ediyor.

Hiroshi Kurisaki, 2020 yılında kurulan ve Tokyo merkezli bir reklam üretim şirketi olan Sparrow için bir marka kimliği tasarladı. Tasarım, şirketin adının kökeni olan bir serçeyi ve bir sembol ağaç olarak bir çam ağacını içeriyor. Bu fikir, bir çam ağacının bir serçeyi tüm zararlardan koruduğu bir hikayeden ilham alıyor. Bu hikaye, şirketin kurucusunu etkiledi ve yeni kurulan bu şirketin zorluklara karşı korunacağı ve istikrarlı bir şekilde ilerleyeceği arzusunu temsil ediyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için, karakteristik çam ağaçlarından bir set oluşturmak üzere bir çiçek düzenleme sanatçısı getirildi. Gerçek çam ağaçları ve gerçekçi serçe modeli, sahneye gerçekçilik hissi katıyor. Bu, CG veya sentez yerine, gerçekçilik hissi veren bir yaklaşımdır.

Tasarım, markanın kuruluş hikayesini anlamakla başlayan bir araştırmaya dayanıyor. Daha sonra, serçeye odaklanıldı, serçenin çeşitli fotoğrafları analiz edildi, yalnızca yüzünün mi yoksa tüm vücudunun mu dahil edilmesi gerektiği incelendi ve pozun görünümü daha ayrıntılı olarak doğrulandı ve eskizler aracılığıyla daha da görselleştirildi.

Tasarım sürecinde, serçeyi ana görsel olarak kullanarak, çok sevimli görünmeyen bir ton araştırıldı. Şirketin daha fazla zorlukla karşılaştığı göz önüne alındığında, tasarım tonu, meydan okumamızı ileten güçlü ve ciddi bir ton hedefledi.

Sonuç olarak, bu markalaşma, daha genç ve daha yetenekli çalışanları çekmeyi başardı ve Japonya'nın en son bilgilerinin toplandığı Shibuya'da bir ofisi bulunuyor. Çam kullanılarak oluşturulan benzersiz bir set, oldukça zorlu bir işti. Ayrıca, bir sanatçının katılımıyla bir çam seti oluşturmanın çok benzersiz bir çekim noktası olduğunu belirtmek gerekir.

Sparrow marka kimliği tasarımı, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HIROSHI KURISAKI
Görsel Kredileri: Photo By Bird And Insect Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: HIROSHI KURISAKI
Proje Adı: Sparrow Branding
Proje Müşterisi: HIROSHI KURISAKI


Sparrow Branding IMG #2
Sparrow Branding IMG #3
Sparrow Branding IMG #4
Sparrow Branding IMG #5
Sparrow Branding IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun