Çember: Hefei Havaalanı Yeni Bölgesi'nde İlk Uluslararası Okul

Coast Palisade Consulting Group Ltd. tarafından tasarlanan yenilikçi bir okul yapısı

Hefei Havaalanı Yeni Bölgesi'nde bulunan ilk uluslararası okul olan "The Circle", Coast Palisade Consulting Group Ltd. tarafından tasarlandı. Okul, doğu felsefesinin eşitlik ilkesini mimari form ve yaşam koşullarına entegre ediyor.

Okul, siteyi çevreleyen geleneksel ızgara düzeninin kendine özgü olmasını zorlaştıran dairesel bir siteye yanıt olarak tasarlandı. Ayrıca, güzel park ve göl manzarası, her türlü engellemeyi gereksiz kılıyor. Bu nedenle, tasarım ekibi, tüm bina alanlarını en iyi görüş ve atmosfere sahip dinamik bir merkez etrafında yaymayı tercih etti.

Okul, anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Anaokulu, son olarak inşa edildiği için ayrı bir bina olarak tasarlandı. Ortaokul ve ilkokul ise, oyun alanını çevreleyen tek bir binada bulunuyor. Ana giriş, ana binanın batı tarafındaki ilkokul öğretim alanı ve yurt ile doğu tarafındaki ortaokul ve liseyi ayırıyor.

Okulun tasarımı, yüksek derecede modüler olması sayesinde prefabrikasyon oranını artırıyor. Bina dairesel ve birçok eğriye sahip olmasına rağmen, araştırmalar sonucunda modül türleri büyük ölçüde azaltıldı. Bu, sadece enerji tüketimini tasarruf etmekle kalmıyor, aynı zamanda inşaat süresini kısaltıyor ve çevre kirliliğini önlemeye yardımcı oluyor.

Okulun tasarımı, 2023 yılında prestijli A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.

Proje, Mayıs 2022'de Hefei, Çin'de başladı ve bina alanı 40.000 metrekare olup 90 sınıfı içeriyor. Okulun tasarımı, Hefei Havaalanı Yeni Bölgesi'ndeki ilk uluslararası okul olmasının yanı sıra, doğu felsefesinin eşitlik ilkesini mimari form ve yaşam koşullarına entegre etmesiyle dikkat çekiyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Huang Fan
Görsel Kredileri: Huang Fan
Proje Ekibi Üyeleri: Huang fan Sun yongsong Chen fangming Liang qiwei Li wei Zhu yuling Qi yuzhou Jiang dejiang
Proje Adı: Circle
Proje Müşterisi: Huang Fan


Circle IMG #2
Circle IMG #3
Circle IMG #4
Circle IMG #5
Circle IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun