Shamsudin Kerimov'un Eşsiz Tasarımı: Kayalıklar Üzerindeki Ev

Doğayla İç İçe, Modern ve Sıra Dışı Bir Mimari Anlayış

Shamsudin Kerimov'un tasarladığı ve doğal çevreye mükemmel bir şekilde uyum sağlayan bu ev, mimari tasarımın sınırlarını zorluyor.

Portekiz'in güneyinde, Algarve bölgesinde yer alan bu ev, toplam 250 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Tasarımı, iki paralelepipedin birbirine gömülü şekliyle dikkat çekiyor. Bu yapıların kesişim noktasında ise bir baca yükseliyor. Yapının ritmi, sadece karmaşık formuyla değil, aynı zamanda cephe kaplama malzemelerinin çok yönlü dokularıyla da belirlenmiş.

Projenin gerçekleştirilmesinde yalnızca doğal malzemeler ve türevleri kullanılmış. Ana hacim, mimari betonla yapılmışken, ikinci hacim zamanla patina kaplanmış ve yağışların etkisiyle oksitlenmiş metalle kaplanmış. Ayrıca, güneşin etkisiyle yanacak ve yeni tonlar kazanacak bir termal ağaç da projede kullanılmış.

Evdeki fonksiyonel program şu şekilde dağıtılmış: daha büyük bir hacimde oturma odası ve yemek odası bulunurken, yatak odası ve banyo daha küçük bir hacimde yer alıyor. Müşterilerin içe dönük kişilikleri göz önünde bulundurularak, bu ev, onların şehir hayatının hızından yorulup doğayla baş başa kalmak ve okyanusun enerjisiyle dolmak için geldikleri bir yer olarak tasarlanmış.

Evde ayrıca, iki şezlong, bir şömine ve küçük bir taşma havuzu bulunan bir dinlenme alanı da bulunuyor. Açık hava salonunda, sakinler okyanus dalgalarını izleyebilir, şömine başında bir kitap okuyabilir veya bir kadeh şarap yudumlayabilirler.

2020 yılında başlayan proje hala devam ediyor. Bu eşsiz tasarım, 2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve harika sanatsal beceriye sahip olmalarıyla beğeni topluyor ve mükemmellik seviyesini gösteriyorlar.

Tasarımın tüm hakları Kerimov Architects'e ait. Bu projede Shamsudin Kerimov'a Ekaterina Kudinova da yardımcı oldu. Tüm görseller Kerimov Architects'e aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shamsudin Kerimov
Görsel Kredileri: All images: Kerimov Architects
Proje Ekibi Üyeleri: Shamsudin Kerimov Ekaterina Kudinova
Proje Adı: House On The Cliff
Proje Müşterisi: Shamsudin Kerimov


House On The Cliff IMG #2
House On The Cliff IMG #3
House On The Cliff IMG #4
House On The Cliff IMG #5
House On The Cliff IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun