Villas Alba: Güneşin Doğuşundan İlham Alan İkonik Tasarım

Massimo Mercurio - Mercurio Design Lab Tarafından Tasarlanan Eşsiz Villalar

İtalyanca'da güneşin doğuşu anlamına gelen Alba, açık denizin karşısında, Sentosa adasında birbirini yansıtan ikiz villalar olarak tasarlandı. Bu ikiz villaların yarı dairesel formu, konumlarına uygun bir şekilde bir güneşin doğuşunu çağrıştırıyor.

Massimo Mercurio tarafından tasarlanan Villas Alba, bir kahve masasının yanında duran bir kağıt üzerindeki tek bir çizgiden doğdu. Temel form imgesi, kırmızı terracotta çatı ve sıcak traverten kaplama ile güçlendirilen bir güneşin doğuşunu öneriyor. Bu, deniz kenarında bir gelişme için mükemmel çalışan, ikonik bir yapı haline geliyor.

Tasarımın dışından içine entegre edilmesi için, iç mekanda kullanılan renk paleti, bir güneşin doğuşundan ilham alan tonların tutarlı bir gradasyonudur. Cephede ve iç mekanlarda sıcak ve parlak renkler uygulandı. Kırmızı ve turuncu tonlarındaki terracotta çatı, güneşin renklerini temsil ederken, traverten cephe onun sıcaklığını tamamlar.

Villaların her biri, birbirinin aynası gibi dururken, küçük varyasyonlarla birbirinden ayrılır: İkizler değiller, ancak yakın kardeşlerdir. İkiz villaların alanları sırasıyla 643 metrekare ve 623 metrekare'dir. Daha fazla detay için bu başvurunun belge ekine bakınız.

Evlerin girişi, bir kez açıldığında kanal ve golf sahasının geniş manzaralarını sunan dramatik çift yükseklikli ahşap kapılarla bir tarafa ayarlanmıştır. Yaşam/yemek alanı, iç mekan ile açık manzara arasında kesintisiz bir bağlantı hissi uyandıran bir ahşap havuz güvertesi ve geniş camlara sahiptir. Ana yatak odası golf sahasına bakarken, çatı katı oturma odası bitki saksıları ile kaplı samimi bir yükseltilmiş avluya bakan rahat bir sığınak haline gelir.

Villas Alba, Singapur'un Sentosa adasında yer alır ve şehir merkezinden sadece 15 dakikalık sürüş mesafesindedir. Singapur'da yabancıların mülk satın alabileceği tek yer burasıdır. İnşaat 2009 yılında başladı ve 2013 yılında tamamlandı.

Villas Alba, Sentosa Adası'nın huzurlu doğu kıyısında, Sentosa Cove'da yer alır. Alba'nın estetik tasarımı, tropikal iklimi ve su ve bitişik golf sahasının hemen yanındaki bağlamına yanıt vermek üzere tasarlandı. Ayrıca, tasarım doğal malzemelerin optimal kullanımını, sürdürülebilir stratejileri ve belirli fengshui gereksinimlerini gözlemlemeyi gerektiriyordu.

Massimo Mercurio'nun erken yaşamında Budizm'e olan kişisel araştırması, ona Çin felsefesini geniş bir şekilde anlama yeteneği kazandırdı ve Mimarlık ilkeleri ile Fengshui teorileri arasında iletişim sorunsuz hale getirildi.

Alba, Sentosa, Singapur'da, tropikal tatil yaşamı sunan bir marina konut topluluğunda yer alıyor. Denize yakın duran yarı dairesel formu, ufuk çizgisinin kenarında bir güneşin doğuşunu çağrıştırıyor. Dış mekandan iç mekana, villalar, tutarlı bir konsept ve hissi korumak için dikkatlice tasarlandı. Ayrıca, güneşin doğuşu gibi, Villas Alba bir başlangıcı işaret ediyor, çünkü Sentosa Cove'da az sayıda ev ikonik mimari tasarımı sergiliyordu.

Mercurio Design Lab S.r.l. tarafından telif hakkı ile korunan bu tasarım, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı becerilere sahip tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mercurio Design Lab S.r.l.
Görsel Kredileri: Photography: CI&A Photography and Pixsync Photography Video:K. Kopter Photography and Video Edit: Janne Rey Soriano
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Massimo Mercurio Design Director: Kimberly Liu Design Team: Mercurio Design Lab
Proje Adı: Villas Alba
Proje Müşterisi: Mercurio Design Lab S.r.l.


Villas Alba IMG #2
Villas Alba IMG #3
Villas Alba IMG #4
Villas Alba IMG #5
Villas Alba IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun