Jinmao Luxuriance: Doğanın Büyüsünü Şehir Hayatına Taşıyan Tasarım

Panshi Design, doğadan ilham alarak şehir hayatına yeni bir soluk getiriyor

Doğanın büyüleyici güzelliğini şehir hayatına taşımayı hedefleyen Panshi Design, Jinmao Luxuriance projesiyle bu hedefini başarıyla gerçekleştiriyor. Kendine özgü tasarımı ve kullanılan malzemeleriyle dikkat çeken bu proje, kullanıcılarına adeta bir orman deneyimi yaşatıyor.

Jinmao Luxuriance projesi, "Fantastic Forest" filmindeki doğa yolculuğundan ilham alınarak tasarlandı. Ormanın tehlikelerini ve aynı zamanda ormanda bulunan muhteşem ve sonsuz yaşamı gözler önüne seren bu film, Panshi Design ekibini orman elementlerini şehire taşımaya ve iç mekan tasarımına entegre etmeye teşvik etti. Bu sayede, ziyaretçiler kendilerini adeta bir orman sahnesinde hissediyorlar.

Proje, özellikle fitness ve spor odaklı olup, sahiplerine interaktif bir platform sunuyor. Kulüp, yer altı alanının çevre deneyimini alıp dönüştürerek bir alan ortamı oluşturuyor ve kapalıdan açık bir alana geçiş konseptini kullanıyor. Bu sayede ziyaretçiler farklı deneyimler yaşayabiliyorlar.

Projenin gerçekleştirilmesinde İtalyan volkanik taş, akrilik reçine, yumuşak film boyama, yeşil bitki duvarı, ahşap, alüminyum plaka gibi malzemeler kullanıldı. Bu malzemelerin seçiminde yenilikçilik, yeniden kullanım ve çevre koruma gibi önemli faktörler göz önünde bulunduruldu.

Proje, toplamda 1830 metrekarelik bir alanı kapsıyor. İç mekan tasarımında malzeme seçimi ve kullanımı büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, resepsiyon salonunda çift katmanlı, birbirine geçmiş gün batımı orman desenli boyalı cam ışık kutusu kullanıldı.

Projenin en büyük zorluklarından biri, yer altı alanının çoğunun doğal ışık alamaması ve yer altı alanının hiyerarşik bir yapıya sahip olmamasıydı. Ancak Panshi Design ekibi, bu zorlukları aşmayı başardı ve kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunmayı hedefledi.

Proje, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödülüne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi şekilde birleştiren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan özgün tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Panshi Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Jing Zhang, Jinmao Luxuriance, 2021. Image #2: Photographer Jing Zhang, Jinmao Luxuriance, 2021. Image #3: Photographer Jing Zhang, Jinmao Luxuriance, 2021. Image #4: Photographer Jing Zhang, Jinmao Luxuriance, 2021. Image #5: Photographer Jing Zhang, Jinmao Luxuriance, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Cheng Wang Yongjie Li
Proje Adı: Jinmao Luxuriance
Proje Müşterisi: Panshi Design


Jinmao Luxuriance IMG #2
Jinmao Luxuriance IMG #3
Jinmao Luxuriance IMG #4
Jinmao Luxuriance IMG #5
Jinmao Luxuriance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun