İmparatorun Yeni Mücevheri: Modern Mücevher Tasarımında İlham Verici Bir Yaklaşım

Anqi Zhao ve Tianyi Zhang'ın "İmparatorun Yeni Mücevheri" Tasarımı, Modern Mücevher Tasarımında Yeni Bir Soluk

İmparatorun Yeni Mücevheri, Anqi Zhao ve Tianyi Zhang tarafından tasarlanan modern bir mücevher tasarımıdır. Bu tasarım, hikayesi olan bir mücevherin, sadece malzemesi veya taşıdığı taşlarla değil, tasarımının kendisiyle de değerlendirilmesi gerektiği fikrini savunur.

Tasarımcılar Anqi Zhao ve Tianyi Zhang, bu tasarımın ilhamını, insanların aşırı maddi arzuları ve bitmek bilmeyen karşılaştırma psikolojisi peşinde koştuğu bir dönemde, "İmparatorun Yeni Elbiseleri" masalından aldıklarını belirtiyorlar. Bu çalışmayla, bir şeye sahip olup olmamanın önemli olmadığını, her durumda her şeyin yolunda olacağını ifade etmek istemişler.

İmparatorun Yeni Mücevheri, tek bir telin her şeyi desteklediği ve üç boyutlu bir yapı oluşturduğu özgün bir tasarıma sahip. Görsel olarak üç çevreleyen düz şekil oluşturur, ancak bu çevreleyen şekiller sadece bir düzlemde geçiş yapar. Sonrasında farklı açılarda birbirine geçer ve nihai üç boyutlu alanı oluşturur.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde metal işçiliği ve kakma işçiliği kullanılmıştır. "Yok Taşı" adını verdikleri taşın yeri, yüzeyi donuklaştırma işlemi kullanılarak ana parçadan daha belirgin hale getirilmiştir. Bu tasarım, s925 gümüş malzeme ve yapay taş kullanılarak, gümüş kaplama platin ve altın yüzey işlemiyle üretilmiştir.

Tasarımın en zorlu kısmı, her ürünün perspektifinin tutarlı olmasını sağlamaktı. Tamamen el yapımı olan bu tasarım, her farklı mekansal açıyı ayarlarken hafif sapmalar olabileceğinden, bu sapmaların her biri nihai şekli değiştirebilir. Bu nedenle tasarımcılar, plakayı yaparken çok fazla zaman ve enerji harcadılar. Ayrıca gümüş malzemenin kendine özgü özellikleri nedeniyle, yük taşıma kapasitesini, ağırlık merkezini ve nihai ağırlığın kabul edilebilir olup olmadığını sürekli olarak ayarlamaları gerekti.

İmparatorun Yeni Mücevheri, üç boyutlu ve düz yapı tasarımı arasındaki dengeyi tam anlamıyla yorumlar. Küpeleri birden çok alana böler ve bunları birbirine geçirir. Gereksiz karmaşık grafikler yoktur ve merkez çizgisi mükemmel bir şekilde koordineli ve basittir. İnsanlara net bir mekan hissi verir. Farklı yüzey işlem yöntemlerinin ve malzeme renklerinin kombinasyonu da çok uyumludur.

2021'de A' Mücevher, Gözlük ve Saat Tasarımı Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, pozitif duygular yaratır ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anqi Zhao
Görsel Kredileri: Total Image : Photographer Xi Ai, Anqi Zhao. / Illustrator Anqi Zhao, Xi Ai.
Proje Ekibi Üyeleri: Anqi Zhao and TianYi Zhang
Proje Adı: The Emperor's New Gem
Proje Müşterisi: Anqi Zhao


The Emperor's New Gem IMG #2
The Emperor's New Gem IMG #3
The Emperor's New Gem IMG #4
The Emperor's New Gem IMG #5
The Emperor's New Gem IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun