Arms: Cameron Smith'in Modern Teak Dış Mekan Şezlong Sandalyesi

Özgün Tasarımı ve Konforu ile Dikkat Çeken Bir Dış Mekan Mobilyası

Arms, Cameron Smith tarafından tasarlanan modern bir teak dış mekan şezlong sandalyesi. İnsan formunu yansıtan eğimli arka bacakları ve kısa boyutları ile dikkat çeken bu tasarım, rahatlık ve sosyal etkileşimleri teşvik ediyor.

Arms dış mekan şezlong sandalyesi, huzur ve rahatlama hissinden ilham alıyor. Tasarım, bir çiftin plajda dinlenirken izlenmesi ve çizilmesi sırasında ortaya çıktı. Eğimli arka bacaklar, kollarının üzerinde ağırlığı olan ve yere oturan bir kişiyi anımsatan bir insan formuyla ilişkilendiriliyor. Plajdaki atmosfer enerjik ancak rahat ve sosyaldir ve Arms Şezlong'un formu bu özellikleri yansıtır.

Arms şezlong sandalyesi, rahatlık ve diğerlerine sosyal etkileşimler için tasarlanmış bükülmüş bacaklara sahip bir şezlong sandalyesidir. Düz bacaklı şezlong sandalyelere kıyasla daha kısa boyutları, onun daha dar alanlara daha rahat sığmasını sağlar. Toz kaplama alüminyum ve tik kullanımı, dış mekan ortamında elementlere karşı yeterli koruma sağlar. Metal çerçevedeki yarıklar, suyun tahliye olmasına ve kurumak için havalandırma ekler.

Çerçeve, çeşitli renk seçenekleriyle toz kaplama ile kaplanmış sac alüminyumdan imal edilir. Tik çıtalar, çerçevenin içine sığar ve temizlik ve bakım için kolayca çıkarılabilir. Doğal veya hava koşullarına dayanıklı tik kaplamalar ve çerçeve için çoklu renk seçenekleri ile Arms şezlong sandalye, herhangi bir dış mekan ortamına uyum sağlama esnekliği sunar. Opsiyonel bir kumaş yastık, ek konfor ve herhangi bir ortama uygun görünümler oluşturma esnekliği sağlar.

Arms şezlong sandalyesi, 700 mm genişliğinde, 1450 mm derinliğinde ve 800 mm yüksekliğindedir. Bu tasarım, Cameron Smith, Adam Smith ve Ilia Timonin gibi isimlerden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi. İlk çizim 2019 Şubat'ta yapıldı ve prototipler 2021 Ağustos'ta tamamlandı.

Tasarımın altında yatan araştırmada, oturma, bacak, sırt ve belin uzunluğunu ve açısını ayarlayabilen bir ergonomik model oluşturuldu. Bileşenlerin açılarını ve uzunluklarını ayarlamak, geometrinin maksimum konfor için çeşitli kullanıcılar tarafından test edilmesine olanak sağladı.

Arms Şezlong, plajda dinlenen insanları izleyerek ilham aldı. Eğimli bacaklar ve dik sırt, daha küçük alanlara sığan bir sandalye oluştururken, dik pozisyon, diğerleriyle etkileşimi teşvik eder. Toz kaplama alüminyum sac metal ve tik kullanımı, dış mekan ortamında elementlere karşı yeterli koruma sağlar. Bu tasarım, 2022'de A' Garden and Outdoor Furniture Design Award'da Bronz ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cameron Smith
Görsel Kredileri: MeaganWest photographer
Proje Ekibi Üyeleri: Cameron Smith Adam Smith Ilia Timonin
Proje Adı: Arms
Proje Müşterisi: Cameron Smith


Arms IMG #2
Arms IMG #3
Arms IMG #4
Arms IMG #5
Arms IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun