Loving Hug: Tsung Yu Lu'nun Tasarladığı Sıcak Bir Kucaklaşmayı Temsil Eden Konut

Skandinav Tasarımının Zarafeti ve Doğallığı ile "Boyfriend" Markasının Enerjisi Buluşuyor

Taiwanlı tasarımcı Tsung Yu Lu, "Boyfriend" adlı cilt bakım markasının kurucusunun ev sahibi olduğu bir konut projesine imza attı. Tasarımcı, markanın logosunu ve ruhunu, bir sevgilinin kucaklaşmasını sembolize eden kıvrımlı unsurlara dahil ederek projeyi hayata geçirdi.

Ev sahipleri, çocuksuz çiftlerden oluşuyor. Ev sahibesi, Taiwan'ın "Boyfriend" adlı cilt bakım markasının kurucusu. Bu durum, tasarımcıyı markanın logosunu ve marka ruhunu bir sevgilinin kucaklaşmasını sembolize eden birçok kıvrımlı unsura dahil etmeye ilham verdi. Ayrıca, geniş miktarda açık ahşap tonu kullanıldı ve tasarım, zarif bir İskandinav renk paleti özellikleri taşıyor. Doğal, ferahlatıcı tonlar, bir sevgilinin kollarına atılma ve şımartılma hissini yaratıyor.

Ev sahibesinin en çok önem verdiği çalışma alanı, bir cam kayar kapı ile tanımlanıyor. Beyaz ana ton, alanı düzenler ve temiz, düzenli bir görünüm sağlar. Bu saf beyaz mekanda, duvar markanın logosunu dönüştürüyor, daire ve sarı ton güneşin doğuşunu simgeliyor. Bu da dolapların yarı dairesel üç boyutlu formuyla uyum sağlıyor ve son dokunuş olarak canlılık yayıyor.

Ev sahibinin endişe duyduğu, girişten konutun arka kısmına doğrudan görünüm sağlayan feng-shui sorununu çözmek için, bir ekran ve bir TV duvarı işlevselliği ve görsel bölümlemeyi ustaca entegre ediyor, girişten doğrudan görüş hattını nazikçe engelliyor. TV duvarının üst kısmına biraz cam yerleştirilmiş, bu da oturma odasının Fransız pencerelerinden doğal ışığı koruyor ve girişe nüfuz etmesini sağlıyor.

71 metrekarelik bu konut, "Boyfriend" markasının rahat, temiz ve enerjik unsurlarını devam ettiren ve alaca karanlığın yeşil tonlarına sahip bir özellik duvarı ile karakterize edilen bir oturma odası içeriyor. Ana yatak odası, geniş Fransız pencerelerinden doğal ışık alıyor, uyumlu beyaz ton ve açık ahşap damarla rahat bir his vurgulanıyor. Misafir odası, katlanabilir bir yatak ve yükseltilmiş bir kanepe altında saklanan yatak takımı ile esnek bir işlevsellik sunuyor. Bu sayede alan daha özgür ve uygun bir şekilde kullanılabiliyor.

Projede, kirişler ve direkler ile klima tesisatı entegre edilerek yeniden düzenlenmiş bir düzen oluşturuldu. F1 sınıfı çevre dostu inşaat malzemeleri, toksik olmayan boya ve enerji tasarruflu LED aydınlatma, yeniden modelleme sırasında özenle seçildi. Malzemelerin taşınması sırasında karbon emisyonları dikkatlice azaltıldı, böylece çevre dostu bir şekilde sağlıklı bir konut inşa edildi.

Ev sahibesinin "Boyfriend" adlı cilt bakım markasının kurucusu olması, tasarımcıyı markanın logosunu ve marka ruhunu bir sevgilinin kucaklaşmasını sembolize eden birçok kıvrımlı unsura dahil etmeye ilham verdi. Ayrıca, geniş miktarda açık ahşap tonu kullanıldı ve tasarım, zarif bir İskandinav renk paleti özellikleri taşıyor. Doğal, ferahlatıcı tonlar, bir sevgilinin kollarına atılma ve şımartılma hissini yaratıyor.

Tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TSUNG YU LU
Görsel Kredileri: TSUNG YU LU
Proje Ekibi Üyeleri: TSUNG YU LU
Proje Adı: Loving Hug
Proje Müşterisi: TSUNG YU LU


Loving Hug IMG #2
Loving Hug IMG #3
Loving Hug IMG #4
Loving Hug IMG #5
Loving Hug IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun