Dağların İlham Verdiği Ofis Tasarımı: Mountain Lixia Binası

Modern İş Dünyasının İhtiyaçlarına Cevap Veren Sıra Dışı Bir Ofis Projesi

Mountain Lixia Binası, modern devlet işletmelerinde çalışanların ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış bir projedir. Ahşap, bitkiler ve diğer ekolojik malzemelerin kullanımıyla sıcak, insancıl ve uluslararası bir iç mekan yaratılmıştır.

Projenin tasarımcıları Muchuan Xu, Minxi Cai ve Zhongning Zhang, geleneksel ofis anlayışının çok ötesinde, geniş topluluk alanları tasarlamışlar ve böylece ince detaylara sahip, konforlu bir çalışma ortamı oluşturmuşlardır. Tasarımın özgün özellikleri arasında, renksiz mürekkep resimlerinden esinlenerek oluşturulan ve doğa temalarını içeren bir estetik anlayışı bulunmaktadır. Bu sayede, Doğu'nun gizemli ve illüzyonist mekanında, Doğu insanının derin kültürel birleşimini deneyimlemek mümkün olmaktadır.

Mountain Lixia Binası, büyük alanlarda yapay taş, metal çizgi ve yeşilin bir arada kullanıldığı bir iç mekan tasarımına sahiptir. Ciddi bir mekanın içinde, çizgiler, malzemeler ve renkler arasında bir ifade ve etkileşim oluşturulmuştur. Işık ve karanlık, gerçek ve hayali arasındaki kontrast, mekanın sanatsal atmosferini zenginleştirirken, ekoloji ve gelecek misyonunun sanatsal fenomenini de vurgulamaktadır.

Proje, dağların şeklini, nehirlerin kaslarını ve kemiklerini, pınarların ruhunu taşıyan, eski ve yeni şehirlerle uyumlu bir yapıya sahiptir. Tasarımcılar, doku ve malzemenin ayrıştırılması, yeniden düzenlenmesi ve çarpıştırılmasıyla basit ve canlı bir hacim oluşturmuşlardır. Bu sayede, bina hem orijinal lezzetini korurken hem de modern çağın çarkına entegre olmuştur.

Mountain Lixia Binası'nın tasarım süreci, Ağustos 2019'da başlamış ve Ekim 2020'de Jinan'da tamamlanmıştır. Tasarımın amacı, Grup için yeni bir simge ofis alanı yaratmaktır. Proje, okuma odası, meditasyon ve dinlenme alanı ve çok fonksiyonlu alanları içeren üç katı kaplar. Açık ofis alanı, orta ve büyük konferans odaları, resepsiyon ve kurumsal sergi salonu, grup merkezinden ve bağlı kuruluşlardan yaklaşık 400 kişiyi barındıran ofis alanının dokuz katını kaplar.

Mountain Lixia Binası, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilmektedir.

Mountain Lixia Binası'nın telif hakları, 2021 yılında Vantree Design'a aittir. Bu projenin tasarım sürecinde, tasarımcılar Muchuan Xu, Minxi Cai, Zhongning Zhang, Junjie Li, Weicong Lei, Zhaowei Feng, Guanbao Ye, Lanting Li, Xiaofeng Li ve Shuangying Liang gibi isimler yer almıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Muchuan Xu
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Vantree Design, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Muchuan Xu Minxi Cai Zhongning Zhang Junjie Li Weicong Lei Zhaowei Feng Guanbao Ye Lanting Li Xiaofeng Li Shuangying Liang
Proje Adı: Named of Mountain Lixia Building
Proje Müşterisi: Muchuan Xu


Named of Mountain Lixia Building IMG #2
Named of Mountain Lixia Building IMG #3
Named of Mountain Lixia Building IMG #4
Named of Mountain Lixia Building IMG #5
Named of Mountain Lixia Building IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun