Peilun Chang'ın Kalp Rezidansı: Aile İçi Etkileşimi Teşvik Eden Modern Bir Yaşam Alanı

Çok Nesilli Bir Aile İçin Tasarlanan İç Mekan, Kişisel ve Ortak Alanların Uyumuyla Öne Çıkıyor

Peilun Chang'ın tasarladığı Kalp Rezidansı, aile içi etkileşimi teşvik eden geniş ve çeşitli ortak alanlar ve bağımsız tarzlara sahip yatak odaları ile sıcak ve güvenli bir yaşam ortamı yaratıyor.

Çağdaş konut tasarımı, özellikle birlikte yaşayan büyük aileler için evdeki ortak alanın atmosferini yaratmaya giderek daha fazla önem veriyor. Ortak alanda yüksek kaliteli bir ortam oluşturarak aileler arasındaki etkileşimi teşvik ederken, özel alanın kişiselleştirilmesini sağlamak, iki durumun uyumunu sağlamak için mekan tasarımının önemli bir konusudur.

Kalp Rezidansı, bu durumu mükemmel bir şekilde ele alıyor. İki bitişik hane, tek bir büyük konuta dönüştürülmüş. Üç nesilden oluşan çok sayıda aile üyesi, sahip çift, çocuklar ve yaşlılar, toplam yedi kişi bu evde yaşıyor.

Evdeki her oda, kullanıcıların bakış açısını, tercihlerini ve kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak tasarlanmış. Örneğin, oturma odasının yanında, çocukların oyun oynarken izlenebileceği bağımsız bir oyun odası bulunuyor. Bu alan, Lego blokları konseptine dayanıyor ve aydınlatma, çocukların çocukluklarını özel bir kale haline getiriyor.

İç mekana giriş, altıgen mozaikli zemin karoları, özgün özel tavanlar ve özel lake duvarlarla oluşturulmuş. Girişe bakan oturma odası, kırmızı tuğla elementleriyle kültürel taş duvarlarla hakimdir, benzersiz bir endüstriyel stil oluşturur. Kavisli tavan ve halka şeklindeki avizeler, gezegen gibi bir sahne yaratır. Kirişler ve sütunlar arasındaki yükseklik farkı ve görsel baskı, bir kalıplama tavanla ustaca tamamlanmıştır.

Yemek alanı, oturma odasından bağımsızdır ve ada, ışık barı ve yemek masası ile yemek ve mutfak açık alanları birleştirir. Bu düzenleme, aile üyelerinin yemek pişirirken ve yemek yerken engelsiz bir şekilde iletişim kurmalarını ve etkileşimde bulunmalarını sağlar, böylece bu iletişim alanı oturma odasının ötesine geçer.

Peilun Chang'ın Kalp Rezidansı, 2023 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pei-Lun, Chang
Görsel Kredileri: Pei-Lun, Chang
Proje Ekibi Üyeleri: Pei-Lun, Chang Hsuan-Ho, Yao
Proje Adı: Heart Residence
Proje Müşterisi: Pei-Lun, Chang


Heart Residence IMG #2
Heart Residence IMG #3
Heart Residence IMG #4
Heart Residence IMG #5
Heart Residence IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun