Laodikeia ve Sembolleri: Tarihle Buluşan Yenilikçi Tasarım

Laodikeia Mermer ve Hakan Helvacıoğlu'nun Tarihi Dokuları Modern Tasarımla Buluşturduğu Koleksiyon

Laodikeia ve Sembolleri koleksiyonu, tarihi Laodikeia kentinin dokusunu ve ruhunu modern tasarım anlayışıyla birleştiren bir yüzey kaplama serisidir. Bu koleksiyon, sanatın ilk izlerinin görüldüğü bu topraklardan ilham alarak, kendi doğamızla harmanlanmış ve günümüze kadar getirilmiştir.

Laodikeia Mermer ve Hakan Helvacıoğlu'nun tasarladığı bu koleksiyonda, bazen Laodikeia'nın duvarları, bazen de zamanın sokaklarının ruhu hissedilir. Bu koleksiyon, Laodikeia antik kentinde özgürce dolaşmanıza ve kendinizi Laodikeia antik kentinde hissedeceğiniz mekanlar yaratmanıza olanak sağlar. Modüllerdeki desenlerin birbiriyle uyumunun eşsiz ve benzersiz kombinasyonu, sonsuz seçenekler ve varyasyonlar sunar.

Doğal taş levhalar, yüksek hassasiyetli 5 eksenli CNC'de modül boyutlarına kesildikten sonra, desenler 3 eksenli CNC'lerde oyuldu ve son olarak oyulmuş doğal taş, yetenekli taş ustaları tarafından cilalandı. Üretim sırasında hem yüksek teknoloji makineleri hem de el işçiliği kullanıldı.

Koleksiyon, 3.000 yıllık Laodikeia Antik Kenti'nden ilham alınan doğal taş kabartmalardan oluşmaktadır. Modüllerin boyutları genellikle 60 x 120 cm olup, 60 x 60 cm ve 30 x 60 cm modülleri de bulunmaktadır. Ürünler karton kutulara konulur ve kutular ahşap sandıklara yerleştirilir.

Laodikeia Sembolleri ile istediğiniz modülleri seçerek; bir yapboz gibi istediğiniz her şeyi tasarlamak mümkündür. Bu koleksiyonda istediğiniz modülleri kullanarak kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz.

2021 Aralık ayında Denizli ve İstanbul'da koleksiyon için modül tasarımları yapılmaya başlandı. 3 aylık bir tasarım sürecinin sonunda modüller tamamlandı. Koleksiyon, 30 Mart 2022'de İzmir Mermer Fuarı'nda tanıtıldı. 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Zorlu AVM'deki Space etkinliğinde bir lansman sunumu yapıldı.

3.000 yıl önce kullanılan desenler ve tasarımları yeniden yorumlama ve doğal taşı kullanarak hem yüksek teknoloji CNC makineleri hem de taş ustalarının el işçiliğini birleştirerek koleksiyonu üretme zorlukları aşıldı. Antik kentin ruhuna uyacak doğru doğal taşları seçmek de bir diğer zorluktu.

Laodikeia ve Sembolleri koleksiyonu, 2023 yılında A' Yapı Malzemeleri ve İnşaat Bileşenleri Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir hale getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HAKAN HELVACIOĞLU
Görsel Kredileri: Designer: Hakan Helvacıoğlu Photographer : Hasan Balkanay
Proje Ekibi Üyeleri: Laodikeia Marble and Hakan Helvacıoğlu
Proje Adı: Laodikeia Symbols
Proje Müşterisi: HAKAN HELVACIOĞLU


Laodikeia Symbols IMG #2
Laodikeia Symbols IMG #3
Laodikeia Symbols IMG #4
Laodikeia Symbols IMG #5
Laodikeia Symbols IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun