Kazbegi: Doğanın Sanata Dönüşümü

Klax, Dağların Büyüsünü Tasarıma Taşıyor

Klax, Kazbek Dağı'nın etkileyici siluetinden esinlenerek doğal bir yaşam alanı hissi yaratıyor. Gerçek Taş dokusu patenti ile doğanın taş dokusunu yüzeylerde canlandırıyor.

Yaklaşık 80 yıllık İtalyan tasarım bilgeliğini takip eden Klax, İtalya'nın önde gelen tasarım ajanslarından Tecnografica ile iş birliği yaparak İtalyan tasarımının zarafetini, lüksünü ve son derece gerilimini bir araya getiriyor. Porselen levha malzemelerini dekonstrüksiyona uğratarak yeniden düzenliyor, İtalyan estetiğinin sanatsal kavramını arıtıyor ve sublimleştiriyor. Her bir ürün detayına İtalyan minimalist estetik sahnesini inşa ediyor.

Dijital kalıp 3.0 teknolojisi, dünya çapında ünlü tablolarla aynı pikselde bir kamera hizalama cihazı kullanarak, taş desenlerini makro yakalama, 3D tarama, çok katmanlı yığma ve doğanın başyapıtlarını kopyalama yoluyla gerçekleştiriliyor.

Büyük boy porselen levha 3200 milimetre uzunluğunda ve 1600 milimetre genişliğinde. Her inçlik pürüzsüz mermer dokusu doğal rengini sergileyerek, ürün oturma odaları, mutfaklar, banyolar, yatak odaları, çalışma odaları, iç bahçeler ve diğer alanlarda duvar ve zemin olarak kullanılabiliyor. Müşterilere ileri düzey bir yaşam tarzı ve estetik sunarak, ideal bir ev hayaline doğru uyanmalarını sağlıyor.

KLAX merkezinin çözüm çıktıları, hizmet sağlayıcıları tarafından özelleştirilmiş hizmet ve siparişler, lojistik, yardımcı malzemeler ve inşaat dahil tek duraklı teslimat hizmetleri aracılığıyla, tüketicilere porselen levha ev dekorasyonu ve özelleştirilmiş porselen levha ev ürünleri için kapsamlı çözümler sunuyor.

Ürün, 2023 yılında tasarlanarak piyasaya sürüldü. Farklılaşmış Ar-Ge tasarımı ve mükemmel fiziksel performansı ile KLAX, dünyanın en üst düzey moda ürünlerini kapsamlı bir şekilde yaratıyor. Aynı zamanda, doğal dokunun ve insani sıcaklığın bütünleştiği bir ev yaşam deneyimi sunuyor.

İspanya'dan ithal edilen Torrecid mürekkebi kullanarak taşın saf rengini yeniden üretiyor, sektörün önde gelen 18 kanallı 3D mürekkep püskürtme makinesi, ürünlerin renk sunumunu daha zengin ve doğru hale getiriyor.

Çin'in Foshan kentinde bulunan Klax, uluslararası bir yüksek son orijinal porselen levha markasıdır. İleri düzey uluslararası üretim üssüne ve birçok önde gelen büyük ölçekli porselen levha üretim hatlarına sahip olan Klax, farklılaşmış araştırma ve geliştirme, tasarım ve mükemmel fiziksel performansı ile dünyanın en üst düzey moda ürünlerini yaratıyor.

Bu Tasarım, 2024 yılında A' Yapı Malzemeleri ve İnşaat Bileşenleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, güçlü teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceriye sahip, övgüye değer tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik karakterleri ve muhteşem sanatsal yetenekleriyle dikkat çekiyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KLAX
Görsel Kredileri: KLAX
Proje Ekibi Üyeleri: KLAX
Proje Adı: Kazbegi
Proje Müşterisi: KLax


Kazbegi IMG #2
Kazbegi IMG #3
Kazbegi IMG #4
Kazbegi IMG #5
Kazbegi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun