Drift: Doğanın İzlerini Taşıyan Antibakteriyel Seramik Kaplama

Nikolaos Karintzaidis'in Doğadan Esinlenen Yenilikçi Tasarımı

Emirliklerin doğal manzarasından ilham alarak, Nikolaos Karintzaidis'in tasarladığı Drift seramik duvar kaplamaları, fiziksel manzarayı üretilmiş bir formda yakalıyor. Rüzgarın etkisiyle şekillenen kum tepelerinin doğrusal desenleri, sıvı geometriye dönüştürülerek, yerel coğrafyanın benzersizliğine atıfta bulunuyor.

Nikolaos Karintzaidis'in tasarladığı Drift seramik duvar kaplamaları, modülasyon yoluyla görsel süreklilik desenleri geliştirebilen, kendi başına durabilen panellerden oluşuyor. Basit bir döndürmeyle geometrik desenler oluşturan bu modüller, farklı ortamlara ve atmosferlere uyum sağlayacak şekilde geometrik ve soyut arasında bir denge kuruyor.

Drift, Iris Ceramica'nın patentli DYS dekorasyon hizmeti sayesinde, seramik yüzeylerde her türlü dekorasyonun üretilebilmesini sağlayan yenilikçi bir teknoloji kullanıyor. Bu süreç, soyut ile geometriyi birleştirerek, teknoloji ve ilerleme ile dinamik bir diyalog kuruyor.

Aktif Yüzeyler, insanların yaşam alanlarını iyileştirmek için bilim ve tasarımı birleştiren doğal malzemelerden oluşuyor. Antibakteriyel, antiviral, antipollution, antiodour ve kendiliğinden temizlenme özelliklerine sahip bu malzemeler, ISO standartlarına göre sertifikalıdır ve SARS-CoV-2 dahil bakteri ve virüsleri yok edebiliyor.

Drift, kullanıcıların yerleşim alanlarına kişilik ve farklılık katmalarını sağlayan, metalik mürekkepler ve ton ayarlamalarını Iris Ceramica'nın geniş yelpazedeki seramik levhaları ile birleştiriyor. Bina cephelerinde kaplama olarak uygulandığında, geometrik kombinasyonlar, topografyanın ve kentsel çevrenin değişkenliği ile bir diyalog oluşturuyor.

Drift projesi, 2023 yılında tamamlandı. Geleneksel seramiklerin uzun inşaat tarihiyle olan bağını vurgulayarak, toprakla olan ortak köklerimizi ve derin bağlantımızı öne çıkaran çömlek çizgileri, doğal ve insan yapımı unsurların birleşimiyle çevreyi esere dönüştürüyor.

Yansımaların ve desenlerin oyunu, havuzlarda, spa ve wellness merkezlerinde farklı dokuları ortaya çıkarıyor. İstasyonlar, alışveriş merkezleri ve kamusal alanlarda insanların dolaşımının görsel bir yansıması olarak, akış, mekansal bir deneyime dönüşüyor.

Drift, fonksiyonelliğin estetiği tanımladığı, modern tasarımı şeklin sadeliğiyle birleştiren ve her türlü mimari bağlama zarifçe uyum sağlayan bir tasarımdır. Açık alanlar, yıl boyunca hava koşullarına bakılmaksızın dış mekanlardan keyif alınmasını sağlayan bir gölgelik tarafından korunuyor.

Drift tasarımı, 2024 yılında prestijli A' Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Design Award, mesleki ustalık, deha ve toplumsal refaha katkı sağlayan dünya çapında olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bir çağın tanımlayıcı estetiğine verilen bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerletir ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Niko Kapa
Görsel Kredileri: Studio Niko Kapa
Proje Ekibi Üyeleri: Niko Kapa
Proje Adı: Drift
Proje Müşterisi: Iris Ceramica Group


Drift IMG #2
Drift IMG #3
Drift IMG #4
Drift IMG #5
Drift IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun