Nestwood: Z Square Group ve Manifold Lab Ekibi Tarafından Tasarlanan Organik Ofis Alanı

Matematiksel Formlardan İlham Alan, Doğada Var Olan Ofis Mekanı

Z Square Group ve Manifold Lab ekibi tarafından tasarlanan Nestwood, matematiksel formlardan ilham alarak doğada var olan bir ofis alanını yansıtıyor. Bu tasarım, güzellik ve oran arasında bir denge arayışı içinde. Ayrıca, tasarımcılar ve yaratıcı endüstriler için bir yaratıcı değişim alanı olmayı hedefliyor.

Özgün bir tasarım süreci ile birlikte, Nestwood Galerisi, birden çok yaratıcı endüstri tarafından paylaşılan bir vaha olarak öne çıkıyor. Organik bir alan yaratmak için deneysel jeneratif tasarım kullanılıyor. Her bir mekansal detay, bilgisayardan karmaşık geometriyi kopyalamak için en son dijital fabrikasyon teknolojisi ile robotlar kullanılarak üretiliyor.

Organik şekilli bir resepsiyon, ziyaretçileri karşılar ve bir mini biyo-göl ile desteklenir: bir mini-ekosistem, atriyum ışığı, azot, geri dönüştürülmüş su ve küçük türler tarafından dengelenir. Ziyaretçi, doğal olarak ilham alan atriyum duvarları tarafından karşılanır, burada bir merdiven ziyaretçiyi üst kata götürür.

Nestwood'un üretimi, soğuk şekillendirme ve robotik katlama tekniklerini içeren 316L Deniz Tipi Paslanmaz Çelik, Cam Elyafı Güçlendirilmiş Alçı, Nero Marquina Mermeri, Flurocarbon Kaplama ile Delikli Alüminyum ve CNC Baltık Huş Ağacı gibi malzemelerin dijital fabrikasyonunu içerir.

600 metrekarelik, 2 katlı bir ofis olan Nestwood, jeneratif tasarım ve NURBs, catmull-clark Subdivision gibi tasarım araştırmaları ile birlikte, robotik, GFRG, paslanmaz çelik bükme, lazer kesme, CNC mermer gibi malzeme araştırmalarını da içerir.

Tasarımın en büyük yaratıcı zorluğu, endüstrinin konfor alanının dışında tasarımcıların tam vizyonunu gerçekleştirmekti. Manifold Lab, tam ölçekli mimari alanı oluşturmak için birden çok dijital fabrikasyon yöntemi denedi.

Nestwood Galerisi, birden çok yaratıcı endüstri tarafından paylaşılan bir vaha olarak öne çıkıyor. Tasarım süreci, son derece karmaşık bir organik alan yaratmak için deneysel jeneratif tasarımı kullanıyor. Alan, hesaplamalı tasarımdan kıvrımlı geometriyi kopyalamak için robotik gibi keskin teknolojilerle işlenmiştir.

2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirerek, teknik ve yaratıcı becerileri sergiliyor ve yaşam kalitesine katkıda bulunuyor, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.

Tasarımın telif hakları 2022 yılında Z Square Group ve Manifold Lab'e aittir. Tasarımın görsel içeriği için telif hakları ve fikri mülkiyet haklarına Hubert Ye Hua'nın 2022 tarihli fotoğrafları dahildir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Z Square Group and Manifold Lab
Görsel Kredileri: Photographer, Hubert Ye Hua, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Mengdi Zhen Nan Zeng Steven Avis Ying Guo Ken Yu
Proje Adı: Nestwood
Proje Müşterisi: Z Square Group and Manifold Lab


Nestwood IMG #2
Nestwood IMG #3
Nestwood IMG #4
Nestwood IMG #5
Nestwood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun