Jinbei Noble: Adanın Lüks Yorumu

Shaoyun Li'nin Tasarımıyla Lüks ve Sanat Bir Arada

Shaoyun Li'nin tasarladığı Jinbei Noble, otel tasarımında lüks ve sanatı bir araya getiriyor. Otelin genel stilinin kültürel çıktısı olarak lüksün çağdaş yorumu, tatil amacıyla gelen, enerji dolu ve maceracı ruha sahip ziyaretçilere en cömert ve düşünceli atmosfer deneyimini sunuyor.

Monterey Alai'dan ilham alınarak tasarlanan Jinbei Noble, otel konseptini adayla bütünleştiriyor. Büyük denizcilik çağının geniş perspektifinden, çağdaş saray stili ve Norman stili yeniden yapılandırılıyor ve otel, sömürge dönemi Nanyang tarzıyla birleştiriliyor. Bu, eğlence ve lüksün hakim olduğu bir çağ. Asya'nın Indochina Yarımadası'nın 460 km'lik kıyı şeridi, Monreale'nin büyüsüyle sunuluyor.

Otel lobisinin stilini ve görünümünü oluşturmak için rasyonel mermer ve doku tahta montajı, güçlü ve yüksek bina ve akıcı doku su dalgası, metal ve kristalin ışık kırılması birlikte kullanılıyor. Yıldız balığı ve kabuklar çeşitli montaj sanatlarına dönüştürülerek, sert ve soğuk mekanda bazı duygusal projeksiyonları yumuşatıyor. Bu, yüksek derecede profesyonel olan otelin bile okyanus ve romantizm hayal gücüne sahip olduğunu gösteriyor.

Jinbei Royal Hotel'in odasının fiziksel ve fiziksel olmayan tasarımı, yerel kültüre ve otelin gelişim fikrine atıfta bulunuyor. Duvarlar, genellikle en kaliteli balık karın beyaz taşı ile yapılırken, zemin genellikle Versace siyah taşı ile yapılıyor. Duvar ve zemin, düzgün ve sıralı lineer ışık şeritleri ile donatılmıştır. Avangart ve modaya uygun tasarım dili, kamusal koridor için büyük bir şok ve insancıl duygularla görsel bir ziyafet yaratıyor.

Otelin tasarımında tam adayı modunu dahil eden Jinbei Noble Hotel, çeşitli ve bağımsız stillerle ulusal sınırlar ve zamanları aşan bir görsel ziyafet tamamlıyor. Jinbei'nin ifade etmek istediği şey, insanların burada tüm duyularını tamamen harekete geçirmeleri ve tatilde buradaki her şeyi hissetmeleridir.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül alan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeriyor. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan bu tasarım, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shaoyun Li
Görsel Kredileri: Photographer: Feng Lin, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Shaoyun Li
Proje Adı: Jinbei Noble
Proje Müşterisi: Shaoyun Li


Jinbei Noble IMG #2
Jinbei Noble IMG #3
Jinbei Noble IMG #4
Jinbei Noble IMG #5
Jinbei Noble IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun