Ayın Yüzeyini Yansıtan Yenilikçi Boya Mağazası: Dunn Paint

Huang Xuanhen tarafından tasarlanan Dunn Paint, boyanın çeşitliliğini ve katmanlılığını gösteren bir konsept mağaza

Yenilikçi bir boyama deneyimi sunan Dunn Paint, Huang Xuanhen tarafından tasarlanan bir konsept mağaza. Ayın yüzeyinden ilham alınarak tasarlanan bu mekan, boyanın çeşitliliğini ve katmanlılığını göstermek için zengin renk değişimleri ve doku değişimlerini kullanıyor.

Huang Xuanhen, Dunn Paint'in tasarımında ayın en parlak bölgesi olan etki kraterlerinden ilham aldı. Bu kraterler, antik çağlarda asteroid çarpmaları sonucu oluşmuş. Tasarımcılar, ayın yüzeyini hissetme ve üzerinde yürüme hayallerini bu konsept mağaza ile gerçeğe dönüştürdüler.

Dunn Paint, gündüzleri kahve, geceleri şarap ve her gün boyaların satıldığı bir mekan olarak tasarlandı. Bu uyumlu ve yenilikçi kombinasyon, mağazaya yeni, bilim kurgusal ve romantik bir atmosfer kazandırdı. Boya mağazasının tasarımının renkli olması gerekmediğini savunan Huang, mekanın genel tonunu belirlemek için mikro çimento katı rengini zeminde ve duvarda kullanmış.

Boya ürünlerinin çeşitliliğini ve katmanlılığını anlatmak için aynı renkteki boyanın zengin renk değişimleri ve doku değişimlerini kullanan Huang, mekanın doğal ve rustik bir ton kazanmasını sağladı. Bu, Dunn Paint'in diğerlerinden farklılaşmasını sağlayan özelliklerden biri.

Proje, 2021 Aralık ayında Nanning'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, boya perakende mağazası ve kafenin mükemmel bir şekilde birleştirilmesi gibi yaratıcı ve teknik zorluklarla başa çıkmak gerekti. Ancak sonuç, boyanın çeşitliliğini ve katmanlılığını anlatan, ayın yüzeyinden ilham alan bir konsept mağaza oldu.

Dunn Paint, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özellikler ve olağanüstü sanatsal beceri sergileyen, mükemmellik düzeyi yüksek ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Huang xuanheng
Görsel Kredileri: Copyright:Guangxi Xuanheng Architectural Design Co. LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Huang xuanheng
Proje Adı: Dunn Paint
Proje Müşterisi: Huang xuanheng


Dunn Paint  IMG #2
Dunn Paint  IMG #3
Dunn Paint  IMG #4
Dunn Paint  IMG #5
Dunn Paint  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun