Wan Yu Wu'nun "Dawning" Tasarımı: Teknoloji ve Malzemelerin Uyumu

Yenilikçi Tasarım ve Fonksiyonelliği Birleştiren Sofistike Bir Yaşam Alanı

Wan Yu Wu'nun "Dawning" adlı tasarımı, teknolojinin serinliği ile malzemelerin sıcaklığı arasında dikkatlice planlanmış bir denge oluşturarak, fonksiyonellik ve stilin bir arada bulunduğu entegre bir düzen sunuyor.

Wan Yu Wu'nun "Dawning" adlı tasarımı, teknolojinin serinliği ile malzemelerin sıcaklığı arasında dikkatlice planlanmış bir denge oluşturarak, fonksiyonellik ve stilin bir arada bulunduğu entegre bir düzen sunuyor. Müşteri taleplerine göre yeniden düzenlenen konfigürasyon, düzgün bir trafik akışı ve hayal gücü ile gerçeklik arasındaki dönüşümlerle, alan, kavisli şekiller ve cam unsurlarla dekore edilmiştir. Bu sayede, alanın temiz ve net bir tonu yansıtılmaktadır. İçeri adım attığınızda, tek bir alanda birkaç konfigürasyonun bir arada bulunduğunu hissedebilirsiniz.

Temel renkler olan siyah, beyaz ve griye ek olarak, gümüş metalik malzemeler de dekore edilmiştir. Bu, teknolojik bir his katarken zengin katmanlar içinde bir denge sağlar. Halka açık alanda, zemin ve televizyon duvarında gri renkler ana ton olarak kullanılırken, siyah dolaplar sergileme ve depolama işlevlerini artırmak için kurulmuştur. Öte yandan, kavisli şekillerde raflar ve masa üstleri, sakin ve soğuk alanda sertlikle yumuşaklık arasında görsel bir etki yaratmak için tasarlanmıştır.

Tasarım, İtalyan formaldehitsiz boyalar, siyah camlar, gri aynalar, renkli selofanlar, laminat sert plastik levhalar, LED şeritler, tuzak kapılar, yer altı sensör ışıkları, demir levhalar ve cam vitrinler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu 20-ping alan, iki yatak odası ve iki oturma odası ile donatılmıştır. Başlangıçta üç yatak odalı bir düzen olan bu alan, ana yatak odasını bir giyinme odası ile birleştirerek özel alan için işlevselliği artırmak üzere özellikle ikiye düşürülmüştür.

Müşterinin nadir veya Polonya seramiklerini toplama hobisi olduğu için, tasarımcı alanda çeşitli vitrinler kurmuştur. Vitrinlerde siyah cam ve kavisli metal kapılar tasarlanmış ve her bir sergiyi aşamalı olarak saklamak için kullanılmıştır. Öte yandan, büyük ölçekli özel yapım yemek masasının kavisli mil tasarımı sadece benzersiz bir görünüme sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda gizli depolama alanları ile donatılmıştır. Masa boyutunu siyah camdan yapılmış bir yüzeyle uygun şekilde büyüterek, masa, nüfuz eden ve genişleyen görsel etkiler sunmuş ve masanın boyutunun getirdiği sıkıcı izlenimi ortadan kaldırmıştır.

Proje, 2021 Ağustos'unda Tayvan'da tamamlandı. Girişte, antre ve ayakkabı giyme alanı, farklı zemin malzemeleri kullanılarak ayrılmıştır. Yemek alanında, zeminle eşleşmek üzere büyük ölçekli özel yapım bir masa üstü kurulmuştur; laminatın içine renkli selofan dekore edilerek, rahat yemek ve mutfak alanına kişisel bir dokunuş eklenmiştir. Vitrinler de kavisli unsurların temasını somutlaştırmıştır; gümüş kavisli kapılar ve siyah cam kapılar düşük profilli bir zenginlik hissi göstermek üzere iç içe geçmiştir.

Başlangıçta koridorun aydınlatma koşulları kötüydü ve koyu renklerin öncülüğü parlaklığı daha da azaltacaktır. Bu durumu iyileştirmek için tasarımcı, tavanlara ve zeminlere siyah camlar yerleştirdi ve halka açık ve özel alanlar arasına lineer aydınlatmalar gömdü. Ayrıca, alanın birçok köşesine kavisli unsurlar yerleştirildi; modelleme, lineer tasarımlardan daha fazla zaman almasına rağmen, iç mekan sonunda taze bir mekansal his yayabilmektedir.

Ev sahibi, iç mekanın tercih ettiği teknolojik unsurları ve soğuk renkleri yansıtmasını istedi. Renklerin soğukluk ve donukluk yaratmasını önlemek için tasarımcı, "güç ile yumuşaklık" konseptini benimsemiş ve genel olarak kavisli unsurlarla dikkatlice birleştirmiştir. Alan, pürüzsüz bir gümüş tonu uygulayarak ve genişleyen gri aynalarla siyah camdan yapılmış dolapları kullanarak yenilikçi bir his yayar. Ayrıca, dolapların, rafların ve masa üstlerinin kavisli hatları, hayal gücü ile gerçeklik arasında var olan bir hafiflik ve genişlik hissi vermiştir.

Wan Yu Wu'nun "Dawning" tasarımı, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wu Wan Yu
Görsel Kredileri: WENJOY Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Wan-Yu Wu
Proje Adı: Dawning
Proje Müşterisi: Wu Wan Yu


Dawning IMG #2
Dawning IMG #3
Dawning IMG #4
Dawning IMG #5
Dawning IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun