Çok Amaçlı Mobilya Tasarımı: Relax

Meng Quan Wang'ın Çin Geleneklerini Modern Yaşam Tarzıyla Buluşturan Tasarımı

Çin mobilyalarının ruhu olan mortise ve tenon tekniklerinden ilham alarak tasarlanan Relax, birleştirilebilir ve ayrılabilir özellikleri sayesinde tek bir üründe birden fazla işlevi bir araya getiriyor.

Relax, bir sandalyeyi eğlence mobilyası ve kahve masası olarak kullanabilme özelliğiyle dikkat çeken bir tasarım. Farklı mobilya kullanım şekilleri sayesinde çoklu işlevler gerçekleştirilebiliyor, yaşam alanı düzenlenebiliyor ve insanların fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılayan özgür bir yaşam tarzı savunuluyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde siyah ceviz, pamuklu kumaş ve sünger malzemeleri kullanılmıştır. Boyutları 620mmx550mmx720mm olan bu tasarım, yeni Çin stili, mobilya tasarımı, oturma odası eğlencesi, mortise ve tenon, birleştirilebilir mobilya gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Relax, tek bir kişi tarafından basit bir kombinasyon ile sandalye, eğlence mobilyası ve kahve masası arasında dönüşüm sağlayabilir. Farklı senaryoların ihtiyaçlarını karşılar. Bu proje, Nisan 2018'de ShenZhen'de başladı ve Haziran 2022'de geliştirildi.

Çin'in eski dönemlerinde, insanların yerde otururken yaslandıkları bir mobilya türü olan Pingji'den esinlenilmiştir. İnsanların oturma biçiminin yüksek tip mobilyalara dönüşmesiyle, sandalyeler ve banklar ana oturma mobilyaları haline gelmiş, yuvarlak sırtlı koltuk Pingji ve kare bankların birleşiminden evrilmiştir.

İlk sıradaki şehirlerdeki orta ve üst gelirli kişilerin genellikle küçük daireleri vardır ve birçok ailenin özel bir dinlenme alanı veya çalışma odası yoktur. Bu nedenle, oturma odasının hem misafir ağırlama hem de dinlenme işlevine sahip olması gerekmektedir. İnsanlar yaşam kalitesine önem verirler. İşten eve döndüklerinde rahatlamak ve zarif ve ilginç bir yaşam tarzını sürdürmek isterler. Relax, modern mobilya genelleştirme ve standardizasyon gereksinimlerini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda Çin'in ulusal özelliklerini ve geleneksel kültürünü de içerir.

Relax, 2023 yılında A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal yetenekleriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Meng Quan WANG
Görsel Kredileri: Meng Quan WANG
Proje Ekibi Üyeleri: Meng Quan WANG
Proje Adı: Relax
Proje Müşterisi: Meng Quan WANG


Relax IMG #2
Relax IMG #3
Relax IMG #4
Relax IMG #5
Relax IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun