Jinke CIFI City Cover: Yerel Kültürden İlham Alan Modern Bir Satış Ofisi

Matrix Design Tarafından Tasarlanan, Kültürel Bağlamı Zengin Bir Tema Ticaret Konsepti

Matrix Design tarafından tasarlanan Jinke CIFI City Cover, yerel kültürden ilham alarak, sekiz karakterli köprü, tekne kültürü ve su elementlerini tasarım mantığı ve ipuçları olarak kullanıyor. Modern yaşamın güçlü sosyal ihtiyaçlarına odaklanan bu tasarım, mimari söylemin anlatıcı ifadesine tam bir saygı gösteriyor.

Projenin benzersiz özellikleri, iç ve dışın bütünlüğünü vurgulayan kemerli formdan, ziyaretçilere uygun bir etkileşim deneyimi sunan zengin kültürel bağlamı olan bir tema ticaret konsepti oluşturmaya kadar uzanıyor. Bu projede kullanılan ana malzemeler arasında sanat boyası, yapay taş, sanat camı, bronz paslanmaz çelik, şeffaf akrilik ve kalay folyo bulunuyor.

Proje toplamda 1863 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Su kültürü elementlerinin yumuşak karışımı, akıcı çizgi halıları, gemi şeklinde uzun masalar ve kıvrımlı kanepeleler, insanların duygularını her zaman gözetir ve yepyeni bir mekan atmosferi ve hissi yaratır. Proje, Kasım 2020'de Shaoxing'de başladı ve Mart 2020'de Shaoxing'de tamamlandı.

Tasarım ekibi, su markasının su sokaklarında yer aldığını, köprünün yerden yere uzandığını ve gelişmiş su sistemleri olan sokaklar arasında seyahat eden teknelerin bulunduğunu keşfetti. Su kasabasının su kapı plaka kültürü, şehir kartvizitine derinlemesine kazınmış olan kentsel dokunun önemli bir parçasıdır.

Tradicional su barından farklı olan su barı vitrini, beyaz mermer tezgah dükkanları ve daha pratik vitrinlerle, profesyonel kahve ve içecek dükkanlarına eşdeğer bir mekan atmosferi yaratıyor. Tasarım, düzlem düzenlemesinden başlar ve eksen-simetrik planı kullanır, böylece mekanın sıralaması ve tören hissi vurgulanır. Karşılama lobisi, mekanın ilk izlenimi olarak, çoğunlukla kemerli yapının görsel etkisini kullanır, bu da binanın çizgileriyle tamamen uyumludur ve iç ile dış arasındaki bağlantıyı gerçekleştirir.

2022'de Gümüş A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nü kazanan bu tasarım, üstün teknik özellikleri ve harika sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlardan biridir. Tüm görsel içerik hakları 2021 yılında Zheng Yan'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Matrix Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Zheng Yan, JINKE CIFI City Cover, 2021. Image #2: Photographer Zheng Yan, JINKE CIFI City Cover, 2021. Image #3: Photographer Zheng Yan, JINKE CIFI City Cover, 2021. Image #4: Photographer Zheng Yan, JINKE CIFI City Cover, 2021. Image #5: Photographer Zheng Yan, JINKE CIFI City Cover, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Guan Liu Jianhui Wang Zhaobao
Proje Adı: Jinke CIFI City Cover
Proje Müşterisi: Matrix Design


Jinke CIFI City Cover IMG #2
Jinke CIFI City Cover IMG #3
Jinke CIFI City Cover IMG #4
Jinke CIFI City Cover IMG #5
Jinke CIFI City Cover IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun