Sun Dachun: Ling Lin'in Sıradışı Mağaza Tasarımı

Geometrik Şekiller ve Bloklarla Geri Dönüş: SUNDACHUN Markasının Yenilikçi İmajı

Çin merkezli genç moda markası SUNDACHUN'un imajını geliştirmeyi hedefleyen Ling Lin, saf geometrik şekiller ve bloklarla mekanı kökenine döndürüyor. Bu benzersiz mağaza tasarımı, markanın derin ticari değerini kazıyor ve hayal gücü ve yaratıcılık dolu bir alan yaratıyor.

İlhamını markanın konseptinden alan Ling Lin, nispeten kare bir düzen içinde ana cephe ekranı, giysi ekranı, deneme odası, VIP odası, kasa bankosu vb. tüm işlevleri entegre ediyor ve yürüyüş hattı aracılığıyla bir "tek parça" kesim oluşturuyor. Bu, mimari mekanda bir dikişsizliği temsil ediyor.

Materyal seçiminde, beyaz sanatsal boya ve siyah ve gümüş kaplamalar, eklenen kütlelerin arasındaki ilişki sonrasında renk ile güçlendirilir. Bu, hareket ve durağanlığı ima eder ve mekanın birliğini sağlar. Retro ve bilim kurgu tasarım unsurları, iç yapının basitleştirilmesiyle birlikte, mekanın görünümünü tanımlayan iki blok ve eğimli yüzeylerle mekan hayal gücünü oluşturur.

İç tasarım, ışıkların yavaşça yanmasıyla, malzemelerin rengi ve dokusu değişir ve en otantik duyguları yansıtır. Bu, insanların genişletilmiş kişisel duygularında kendi kalplerini ve çevrelerini yeniden değerlendirmelerini sağlar. Tavan üzerine entegre edilen iz spot ışıkları, sergilenen kıyafetleri vurgular ve ışık ve gölgenin ayarlanmış açısı, mekana ritim verir.

İç mekanın simetrik rafı, müşterinin vizyonunu genişletir ve deneme odası köşede gizlenir; VIP alanının beyaz boyası ve katmanlı şekilleri, genel mekanı sakinliğe döndürür. Bu tasarım, 2021 yılında Jiangsu, Çin'de tamamlandı ve 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz kazandı.

Ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilir. Ling Lin'in bu tasarımı, markanın ticari değerini artırmayı ve mekan aracılığıyla ticari değer katmayı hedeflerken, ışığın doygunluğu ve aralıklı aynalar, mekanı açık ve etkileyici hale getirirken kıyafetlerin en iyi kalitesini sunar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ling Lin
Görsel Kredileri: Ling Lin
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Ling Lin
Proje Adı: Sun Dachun
Proje Müşterisi: Ling Lin


Sun Dachun IMG #2
Sun Dachun IMG #3
Sun Dachun IMG #4
Sun Dachun IMG #5
Sun Dachun IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun