Xijiajia: Baidu'nun Yeni Nesil AI Dijital İnsanı

AI Teknolojisiyle Yaratılan Sanal İdol Xijiajia

Bilgisayar bilimlerinin gelişmesiyle birlikte, AI (Yapay Zeka) dünyanın göz ardı edilemez bir parçası haline geldi. Baidu Online Network Technology tarafından yaratılan dijital insan Xijiajia, AI ve insan dünyasını birleştirmeyi amaçlıyor. Kendi yaratıcı çalışmalarını yapabilen bir dijital idol olan Xijiajia, AI tarafından yönlendirilen insan görünümü, algısı, etkileşimi ve öz ifadesine sahip.

Xijiajia'nın görünümü, AI'nın en popüler Asyalı kadınların yüz özelliklerini çıkarıp birleştirmesiyle oluşturuldu. Yüz ifadeleri, hareketleri, konuşması ve hatta giysileri AI tarafından oluşturuldu ve gerçek senaryolara göre serbestçe değiştirilebilir. Kullanıcıların yerine kendini koyabilen ve durumlara uygun diyalogları bağımsız olarak oluşturabilen Xijiajia, kullanıcıları en iyi anlayan dijital insan haline geldi.

Xijiajia, AIGC, gerçek zamanlı sohbet, AI şarkı söyleme ve dans etme, AI ağız hareketleri ve yüz ifadeleri, AI giyim, canlı yayın, çoklu dil ve platformlara dayalı işlem olmak üzere dokuz çekirdek yeteneğe sahip. Kullanıcıyla iletişim kurarken bağımsız öğrenme ve iterasyon gerçekleştirir. AI'nın bir insan gibi performans sergilemesini, canlı yayın yapmasını ve yaratıcı çalışmalar oluşturmasını sağlar.

Proje, Kasım 2021'de Pekin'de tasarlandı ve geliştirildi ve Şubat 2022'de Çin'de piyasaya sürüldü. Xijiajia, AI tarafından oluşturulan içerik (AIGC) ile web3.0 çağında içerik oluşturma yeniden şekillendirildi. Xijiajia, dünya sınıfı anlama, iterasyon ve bağımsız yaratıcılıkla donatılmış gerçek bir AI dijital insandır.

Xijiajia, insan düşüncesi ve bağımsız öğrenme ve iterasyon özellikleriyle geleneksel meslektaşlarından ayrılır. İçerik oluşturma alanında sanal insanların boşluğunu dolduran ilk AI dijital insan olan Xijiajia, içerik oluşturma maliyetlerini azaltmaya ve verimliliği artırmaya katkıda bulunur. Birden çok dili ve işaret dilini çevirebilir, profesyonellerin sosyal ihtiyaçlarının yükünü hafifletir ve işitme engelli insanlara fayda sağlar.

Xijiajia, dünya çapında Aigc teknolojisiyle donatılmış ilk AI dijital insandır. İçerik oluşturma alanında sanal insanların boşluğunu doldurur ve daha verimli bir yaratıcılığa yol açar, içerik oluşturma maliyetlerini azaltmaya ve içerik çeşitliliğini artırmaya yardımcı olur. Xijiajia, bir insanın düşünce modeline daha yakın ve bağımsız öğrenme yeteneğine sahiptir, işaret dili ve çoklu diller aracılığıyla kullanıcılarla engelsiz etkileşim kurabilir.

Xijiajia, 2023 yılında A' Computer Graphics, 3D Modeling, Texturing, and Rendering Design Award'da Platinum ödülüne layık görüldü. Bu ödül, dünya sınıfı, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Baidu Online Network Technology Co., Ltd
Görsel Kredileri: Baidu Online Network Technology Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Baidu Online Network Technology Co., Ltd
Proje Adı: Xijiajia
Proje Müşterisi: Baidu Online Network Technology Co., Ltd


Xijiajia IMG #2
Xijiajia IMG #3
Xijiajia IMG #4
Xijiajia IMG #5
Xijiajia IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun