Arup Taipei: Mühendislik ve Tasarımın Buluştuğu Ofis İç Mekanı

Yenilikçi Ofis Tasarımında Daisuke Nagatomo ve Minnie Jan İmzası

Taipei'nin seçkin bir bölgesinde yer alan Arup'un bölge ofisi için yapılan bu iç mekan tasarımı, şirketin ruhunu mekana yansıtma çabasının bir ürünü. Parlak turuncu ve kırmızı renklerin yanı sıra, dört sütun üzerine konvansiyonel olmayan bir formda şirket logosunun yerleştirilmesi, içeri girildiğinde dikkat çekici bir etki yaratıyor. Tasarım, mühendislik ve inşaat süreçlerinin ruhunu yansıtmak için kullanılan çimento dokulu duvarlar, mühendislik yapısının hassasiyetini ve gücünü asılı şerit ışıklar aracılığıyla gösteriyor.

Tasarımcılar Daisuke Nagatomo ve Minnie Jan, Arup Taipei ofisinde markanın renklerini ve mühendislik yapısının gücünü vurgulayarak, şirketin değerlerini ve felsefesini mekana başarıyla entegre etmişler. Ofis, açık kat planı ve yeşil yosun duvarı ile ziyaretçileri karşılayan resepsiyon alanı gibi özellikleriyle, sürdürülebilir tasarım anlayışını yansıtıyor. 40'tan fazla çalışma masasının yer aldığı ana çalışma alanı, çalışanların ferah bir ortamda çalışmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmış. Projede kullanılan ahşap marangozluk ve yerinde yapılan boyama işlemleri, mekanın gerçekleştirilme teknolojileri arasında yer alıyor.

Arup Taipei projesi, Eylül 2022'de Taipei'de başladı ve Mart 2023'te tamamlandı. Ofis iç mekan tasarımında marka değerlerini yansıtan unsurların entegrasyonunu araştıran tasarım, renk seçimleri, malzeme seçimi ve mekanda iletilen mesaj gibi yaklaşımları içeriyor. Tasarımın en büyük zorluklarından biri, kiralık bir mülk olması nedeniyle tasarım geliştirme ve inşaat yönetimi süreçlerindeki zaman kısıtlamalarıydı.

Ofis mekanları tasarlarken, insanların doğal ve rahat bir şekilde çevreye entegre olabilmelerini sağlamak kritik öneme sahip. İnsanlar zamanlarının büyük bir kısmını evlerinin dışında iş yerlerinde geçiriyorlar. Bu nedenle, bireylerin mekanı kendi parçaları haline getirebilmeleri ve şirket kültürünü yansıtabilmeleri esastır. Daisuke Nagatomo ve Minnie Jan'ın imzasını taşıyan bu tasarım, 2024 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanarak, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarındaki en iyi uygulamaları bir araya getiren ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlar arasında yerini almıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Görsel Kredileri: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Proje Ekibi Üyeleri: Hao Sung Jenny Yeh
Proje Adı: Arup Taipei
Proje Müşterisi: MisoSoupDesign


Arup Taipei IMG #2
Arup Taipei IMG #3
Arup Taipei IMG #4
Arup Taipei IMG #5
Arup Taipei IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun