Doğanın İzlerini Taşıyan Ev: Mountain and Stream

Wu Su Interior Design Ekibinin Doğadan Esinlenerek Yarattığı Eşsiz Konut Tasarımı

Doğanın güçlü izlenimlerinden esinlenen Wu Su Interior Design ekibi, Mountain and Stream adlı projesinde doğanın unsurlarını mekana başarıyla aktarıyor.

Doğanın etkileyici unsurları, dağların ve bulutların eğrisi, güneş, ay, yıldızlar ve su dalgaları gibi unsurlar, tasarımcıları derinden etkiliyor. Müşterinin doğa sevgisinden yola çıkarak, tasarım ekibi, taş ve Doğu Feng-Shui izlenimlerini kullanarak doğanın unsurlarını mekana aktarıyor. Sonuç olarak, park manzarasının avantajını artırırken, müşterinin mesleği ve yaşam alışkanlıklarına göre bir yaşam ve sosyal hayat alanı yaratıyorlar.

Projenin farklılaştığı nokta ise taşın zemin olarak kullanılması. Gri, beyaz ve mavi taşlar birbirinin üzerine konularak dağ silsilesi gibi görkemli bir eser yaratılıyor. Güneş, ay ve yıldızlar doğanın ana karakterleridir ve sırasıyla oturma odasının tavanında, kanepeye bakan duvarda ve zeminde yer alıyorlar. Kanepeye bakan duvardaki ay aynı zamanda ayna malzemesi ile kaplı, böylece ağaçların üzerindeki ay konseptini yaratıyor. Yemek odası ve mutfak suyun dokusuyla doldurulmuş. Tavan üzerine yerleştirilen titanyumdan yapılmış dalgalı paneller, serbest eğrili dairesel aydınlatma armatürleriyle eşleşiyor.

Proje, granit, mermer, ayna, demir, titanyum, dokuma halı, sanat trim, çevre dostu ahşap kaplama tahta, çevre dostu deri gibi malzemeler kullanılarak hayata geçiriliyor. Tasarım ekibi, kamusal alanda çok fazla taş kullanıyor. En özel özelliklerden biri, girişteki yuvarlak taşın bir madeni para şeklini alması ve Feng Shui'de 'para yuvarlanıyor' anlamına gelmesi. Ayrıca, oturma odasının zemini, doğal ışıkla aydınlatıldığında ışığı geniş bir yıldızlı gökyüzü gibi yansıtabilen ışık geçirgenliği ve mika kristalleşme özelliklerine sahip granitten yapılmış.

Proje, 3 yatak odası, 2 banyo, bir oturma odası ve bir yemek odası ile düzenlenmiş 153 metrekarelik yeni bir ev. Küçük kız için taze mor renkte bir alan oluşturulmuş ve pürüzsüz Y tasarımı, kızın adını yansıtıyor. Yatak başı masası ve masa, daha fazla işlevsellik sağlamak üzere kurulmuş. Öte yandan, sporu seven oğlan için mükemmel bir alan sağlamak adına, taze mavi renk ve ahşap tahıl elementleri canlı bir his yaratıyor. Aynı zamanda, depolama dolabı için yarı saydam tel örgü malzemesi kullanılıyor ve aktiviteler için boş alan bırakılıyor.

Proje, Nisan 2022'de Tayvan'da tamamlandı. Mekan, müşterinin doğal manzaraları tercih etmesini yansıtan doğal unsurlar ve imgelerle dolu. Kamusal alanda, giriş zemini paralarla sembolize edilmiş, bu da paranın içeri girdiği anlamına geliyor. TV duvarındaki ve kanepenin arkasındaki duvardaki taş desenler, bir dağ silsilesinin izlenimini yaratıyor. Yukarıya bakıldığında, tavan üzerindeki aynalı aydınlatma armatürleri tüm mekana gündüz ışığı gibi parlıyor. Zemin içinse, granit geceleyin bir yıldızlı nehir gibi parlıyor.

Projenin gerçekleştirilmesi sırasında birçok zorlukla karşılaşıldı. Düzen ve kirişlerin yanı sıra, müşteri çocukların çarpışmalardan yaralanmasından endişe duyuyordu ve masanın bacakları olmamasını istiyordu. Ancak, yapı sağlam olmalıydı, bu yüzden masa müşteriye özel olarak tasarlandı. Tasarım ekibi, masanın iç yapısını güçlendirmek için demir kullandı, ardından ahşap işçiliği ile kapladı ve son olarak yeşil taş ve kaplama ile tamamladı. Bu işlemlerle, nihai ürün dayanıklılık ve güvenliği garanti edebilir.

Wu Su Interior Design ekibi, dağlar, kayalar, su ve nehirlerin imgeleri aracılığıyla zarif tasarımı güçlendiriyor. Aynı zamanda, çeşitli eğriler mekanı birleştiriyor. Örneğin, giriş holündeki parke zemin, zenginlik imajını simgeliyor, yemek odasının tavanındaki titanyum panel, parıldayan suyun desenine gönderme yapıyor ve oturma odasındaki TV duvarı ve kanepenin arkasındaki duvar üzerindeki desen, dağlar ve kayalar arasında görkemli bir atmosfer yaratıyor.

Mountain and Stream projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, hayat kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wu-Su Interior Design
Görsel Kredileri: Wu-Su Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Chun-Yu Chang, Wu-Su Interior Design
Proje Adı: Mountain and Stream
Proje Müşterisi: Wu-Su Interior Design


Mountain and Stream IMG #2
Mountain and Stream IMG #3
Mountain and Stream IMG #4
Mountain and Stream IMG #5
Mountain and Stream IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun