San.O Interior Design'dan "Çizgi ve Yapı": Aile Bağlarını Yeniden Tanımlayan Bir Ev Tasarımı

San.O Interior Design, geniş bir aile yaşamını yeniden şekillendiren ve üç nesli bir araya getiren "Çizgi ve Yapı" adlı projesiyle öne çıkıyor.

San.O Interior Design tarafından tasarlanan "Çizgi ve Yapı", üç nesilden oluşan geniş bir aileyi bir araya getiren ve aynı zamanda her bireyin özgünlüğünü koruyan bir ev tasarımıdır. Tasarım ekibi, ışık, gölge ve çizgi unsurlarını kullanarak, geniş aile yapısının sıcak atmosferinden ilham alarak, her birey için ayrı bir alan yaratırken aile üyeleri arasındaki yakın yaşamı ve etkileşimi de göz önünde bulundurmuştur.

Tasarım ekibi, farklı malzemeleri ve ışık-gölge değişimlerini bir araya getirerek, düşük doygunluk renklerin hâkim olduğu sakin ve sessiz bir atmosfer yaratmıştır. Bu atmosfer, çeşitli metal süslemelerle tamamlanmış ve dikey ve yatay çizgilerle tasarlanan alan, aile üyeleri arasındaki bağlantıyı keşfetmeye olanak sağlamıştır.

Projenin gerçekleştirilmesinde, müşterinin doğal taş dokusuna olan tercihi göz önünde bulundurulmuş ve ana duvarda mermer yerine ithal Neolith kullanılmıştır. Neolith'in üç önemli özelliği bulunmaktadır: İlk olarak, %100 doğal malzemelerden yapılmış ve geri dönüştürülebilir olması; ikincisi, sadece 3mm kalınlığında olması ve taşın dokusunu ince yapısıyla sunabilmesi; üçüncüsü ise, malzemenin gözenekliliğinin %0.08'den az olması, bu sayede bakteri ve alerjen birikimini etkili bir şekilde önleyebilmesidir.

Proje, 991.7 metrekarelik bir alana sahip olup, 5 kat ve tek kat alanı 198.3 metrekaredir. 8 oda, bir yemek odası, bir oturma odası ve 4 sosyal salon bulunmaktadır. İşlevsel olarak, 1. ve 2. katlar kamusal alanlar olarak tasarlanmış, 3. ila 5. katlar ise özel alanlar olarak düşünülmüştür.

Uzun ve dar düzenlemeler, görüş ve hissiyatı etkilemektedir. Baskı hissini önlemek için tasarım ekibi, alanın içinde ışık, gölge ve çizgileri kullanmıştır. Özellikle 3. ve 4. katlardaki çalışma alanlarında, dağınık ışık ve gölge, alanın dikey ekseni boyunca uzanarak görsel genişlemeyi teşvik etmektedir.

Proje, beş katlı ve geniş bir alanı kapsadığı için çok sayıda kiriş ve kolon bulunmaktadır. Bu sorunu çözmek için tasarım ekibi, kiriş ve kolonları koyu taş kaplama ile kaplamış ve aydınlatmayı artırmak için ahşap paneller eklemiştir. Eşit olmayan kirişlerden kaynaklanan görsel baskıyı önlemek için tasarım ekibi, tavanı bilinçli olarak alçaltmıştır.

San.O Interior Design ekibi, düşük doygunluklu mineral boya kullanarak sakin ve istikrarlı bir mekân tonu oluşturmuştur. Mineral boyanın dokusu, ışık bantlarının tasarımı ile birlikte, dokusal bir atmosfer ortaya çıkarır. Sonuçta, beş katlı alan, ailenin her üyesinin gereksinimlerini mükemmel bir şekilde karşılar. Her kat, doğal ışık ve çizgilerle birbirine bağlanır, ışığın farklı katlardan geçmesine ve her aile üyesinin mutlu yüzünü aydınlatmasına olanak sağlar.

San.O Interior Design'ın "Çizgi ve Yapı" projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu
Görsel Kredileri: SAN.O INTERIOR DESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: CHIUNG-YING CHIU, KENG-YAO CHANG
Proje Adı: Line and Structure
Proje Müşterisi: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu


Line and Structure IMG #2
Line and Structure IMG #3
Line and Structure IMG #4
Line and Structure IMG #5
Line and Structure IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun