Yu-Chen Lin'in Japon Minimalizmi İle Buluşan Tasarımı: Blanc

Doğal Malzemelerle Zenginleştirilmiş, Aydınlık ve Ferah Bir Yaşam Alanı

Yu-Chen Lin tarafından tasarlanan Blanc, doğal malzemelerin kullanıldığı, Japon minimalizmi ile buluşan bir yaşam alanı sunuyor. Tasarımın ilham kaynağı, mekanda taze bir his yaratmak için ahşap tahıl ve ızgaraların kullanılması olmuş.

Blanc projesi, trafiğin akışı ve görsel sunum için bir plana sahip. Doğal malzemeler, taze ve zarif bir atmosfer yaratmak için kullanılıyor. Beyaz, mimari beton ve ahşap tahılın birleşimi, Japon minimalist bir alan yaratıyor. Özellikle oturma odası ve yemek odası arasındaki geçişte kullanılan kayar kapı, hem yemek ve mutfak alanındaki aydınlatmayı artırıyor hem de oturma odası ve yemek odasını ayrı alanlar haline getirerek yemek pişirme kokularını engelliyor.

Proje, ahşap ızgara, aşırı aşınmaya dayanıklı ahşap döşeme, Japondan ithal yüksek çözünürlüklü baskı panoları, mimari beton kaplama, cam, demir parçalar ve sistem panoları gibi malzemeler kullanılarak hayata geçirildi. Hafif ve dayanıklı sistem panoları, depolama dolapları için kullanılıyor. Ahşap ızgara ve mimari betonun birleşimi, bir Japon ev atmosferi yaratıyor. Farklı renk sıcaklığı, mimari betonda yansıdığında, inanılmaz ışık, temiz ve taze bir his ortaya çıkarırken, sıcak ışık konfor getiriyor.

Proje, 122 metrekarelik bir alanı kapsayan yeni tamamlanmış bir ev. Zemin katta yaşam, yemek ve mutfak için bir halka açık alan, ikinci katta bir ana yatak odası ve üçüncü katta bir çift kişilik yatak odası bulunuyor. Ev, genç bir çift ve bir çocuk için tasarlandı. Tüm alan açık tonlarda tasarlanmış ve halka açık alan, Japon tarzını yansıtmak için kahverengi, beyaz ve gri tonlarında dekore edilmiştir. Özel alandaki ana yatak odası, aynı elementlere sahip ancak biraz daha sıcak bir turuncu tonu ile dekore edilmiştir.

Blanc projesi, 2021 Mart'ında Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, halka açık alandaki kanepe arkasındaki duvarın mimari beton olmasıdır. Raylı aydınlatma, oturma odasına doku kazandırırken, sağ taraftaki ahşap ızgara tasarımı, mekana biraz sıcaklık getiriyor. Aynı zamanda, yemek odası ve mutfak odası arasındaki geçişte bir cam kayar kapı, iki alanın işlevlerini ayırırken ışığı ve trafiği engellemiyor. Özel alanda, ahşap tahıl döşeme tüm odayı kaplıyor. Ayrıca, tasarım ekibi, sütunlar arasındaki parçalanmış alanı kullanarak kitap rafları yapmış ve böylece alana bir kitaplık dokunuşu eklemiştir.

Blanc projesi, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2023'te Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu-Chen Lin
Görsel Kredileri: IDBC Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Yu-Chen Lin
Proje Adı: Blanc
Proje Müşterisi: Yu-Chen Lin


Blanc IMG #2
Blanc IMG #3
Blanc IMG #4
Blanc IMG #5
Blanc IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun