"Draw One": Zamanın Değerini Vurgulayan Minimalist Takvim Tasarımı

Dan Wang ve Ziqiang He'nin Kağıt Havlu Kutusu Metaforuyla Zamanı Yeniden Yorumladığı Özgün Tasarım

Her bir kağıt parçası günlük tarihi temsil eden ve her günün eşsizliğini vurgulayan "Draw One" takvimi, zamanın tek yönlü doğasını ve kağıt çekme eyleminin zamanı değerlendirme anlamına geldiğini sembolize ediyor.

Dan Wang ve Ziqiang He tarafından tasarlanan "Draw One" takvimi, minimalist bir takvim tasarımıdır ve kağıt havlu kutusunun formunu, zamanın değerli olduğunu vurgulayan bir metafor olarak kullanır. Kullanıcılar, takvimin önündeki açıklıktan kalan kağıt havluyu görebilir ve bunu yılın geri kalanıyla ilişkilendirebilirler. Kullanıcıların takvim kullanma ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, "Draw One" takvimi, zamanın doğru bir kavramını, yani zamanı değerlendirmeyi ve anı yaşamayı iletmeyi amaçlar.

Tasarım, kesme teknolojisi ile standartlaştırılmış ahşap panoların üretimi, lazer kazıma teknolojisi ile panolara logo basımı, parçaların çevre dostu yapıştırıcı ile yapıştırılması ve son olarak ahşabın doğal dokusunu ve yumuşak dokunuşunu korumak için balmumu uygulanması ile gerçekleştirilmiştir. Teknik özelliklerine göre, takvimin boyutları Genişlik 400 mm x Derinlik 170 mm x Yükseklik 230 mm'dir.

"Draw One" takvimi, bir kağıt havlu kutusundaki kağıt havlu gibi çalışır. Her bir kağıt parçası günlük tarihi temsil eder. Kullanıcılar, çekerek günlük tarihi güncelleyebilirler. Boş ahşap kutu, kağıdın azalma sürecini görebilir ve bu, zamanın geçişini temsil eder. Bu, kullanıcılara güçlü bir katılım hissi sağlayabilecek yeni bir tür takvimdir.

Proje, 2020 Ekim ayında Yantai'de başladı ve model yapımı 2020 Kasım ayında gerçekleşti. Proje, 2021 Ocak ayının başında Pekin'de tamamlandı. Takvim, çok geleneksel bir zaman tutma aracıdır. Projenin amacı, takvime zaman hakkında daha fazla anlam katmaktır. Kağıt havlu kutusunun metaforu ödünç alınarak, "Draw One" takvimi, yaşamın yaygın ürünlerinin birleşimi ve bağışıklığı aracılığıyla tasarlanmıştır.

Zaman tek yönlüdür, bu yüzden her gün değerlidir. Zamanı değerlendirme kavramını bir takvim formunda nasıl entegre edeceğimiz ve bunu kullanıcılara nasıl aktaracağımız, bu tasarımın en zorlu kısmıdır. Kağıt havlu çekme yöntemi de tek yönlüdür ve kullanıcıların kullanımına katılmasına izin verebilir, bu da yenilikçi bir kombinasyondur.

"Draw One" takvimi, zamanın değerli olduğunu vurgulayan bir metafor olarak kağıt havlu kutusunun formunu kullanan minimalist bir takvimdir ve kağıt çekme formu da zamanı kağıt tasarrufu gibi değerlendirmeyi ifade eder. Aynı zamanda, kullanıcı, takvimin önündeki açıklıktan kalan kağıt havluyu görebilir ve bunu yılın geri kalanıyla ilişkilendirebilir. "Draw One" takvimi, zamanın doğru bir kavramını, yani zamanı değerlendirmeyi ve anı yaşamayı iletmeyi amaçlar.

"Draw One" takvimi, 2022'de A' Idea ve Conceptual Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyimi ve kaynakları doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dan Wang
Görsel Kredileri: Image #1: Designer Ziqiang He, Calendar, 2021. Image #2: Designer Ziqiang He, Color selection, 2021. Image #3: Designer Ziqiang He, Details, 2021. Image #4: Designer Ziqiang He, Scenarios, 2021. Image #5: Designer Ziqiang He, Draw One, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Dan Wang Ziqiang He
Proje Adı: Draw One
Proje Müşterisi: Dan Wang


Draw One IMG #2
Draw One IMG #3
Draw One IMG #4
Draw One IMG #5
Draw One IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun