Yenilikçi ve Sürdürülebilir Bir Yaklaşım: Hi Jac'ın "Walk Me" Köpek Tasması

Hi Jac, sürdürülebilirlik prensiplerini ve yaratıcı tasarımı birleştiren bir köpek tasması tasarladı

Hi Jac, sürdürülebilirlik ve ergonomiye dayalı bir köpek tasması olan "Walk Me"yi tasarladı. Bu tasarım, kullanıcı dostu bir deneyim sunarken aynı zamanda çevreye olan etkisini de en aza indiriyor.

Hi Jac'ın "Walk Me" adlı köpek tasması, konvansiyonel köpek tasmalarının tasarım kısıtlamalarını aşmayı hedefliyor. Kullanıcı dostu bir deneyim sunmak için tasarlanan bu ürün, aynı zamanda çevreye olan etkisini de en aza indiriyor. Tasarım, sürdürülebilir köpek tasmalarının piyasadaki sınırlı seçeneklerinden ve konvansiyonel köpek tasmalarının tasarım kısıtlamalarından ilham alıyor.

Tasmanın kolu, bir insan elinin rahat ama sağlam bir tutuşunu taklit eden bir yumruk savarından esinlenerek tasarlandı. Daha sonra plastik üretim yöntemleri araştırıldı ve tasarımı tamamlamak için döngüsel ekonomi prensipleri uygulandı. Bu yaklaşım, hem kullanıcı dostu bir deneyim sunarken hem de çevreye olan etkisini en aza indirir.

Tasmanın en dikkat çeken özelliği, ergonomik tasarımıdır. Kolu, insan eline sıkı bir tutuş sağlarken, aynı zamanda bir insanın bileğine de rahatça sarılabilir. Kolu, bir köpeğin çekişinden kaynaklanan herhangi bir gerilimi emer, böylece insanın elinin sıkışmasını önler. Bu, konvansiyonel halka saplı köpek tasmalarının bir tasarım hatasıdır.

Tasmanın kolu, %100 tüketici sonrası plastikten (şampuan ve saç kremi şişeleri) yapılmıştır. İp ise %100 R-pet'ten yapılmıştır. Bu, tasmanın hem kullanıcı dostu bir deneyim sunarken hem de çevreye olan etkisini en aza indirir.

Hi Jac'ın "Walk Me" köpek tasması, 2023 yılında A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve dikkat çekici tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hi Jac
Görsel Kredileri: Hi Jac
Proje Ekibi Üyeleri: Designed by People & Things (product design) in Sydney, Australia
Proje Adı: Walk Me
Proje Müşterisi: Hi Jac


Walk Me IMG #2
Walk Me IMG #3
Walk Me IMG #4
Walk Me IMG #5
Walk Me IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun