Briiv: Sürdürülebilir Malzemelerle Yenilikçi Hava Arıtma

James Whitfield ve Sean Sykes, Doğal Filtre Sistemli Yenilikçi Bir Hava Arıtıcı Tasarladı

Plastik ve cam gibi sürdürülemez malzemelerle dolu hava arıtma sektörüne yeni bir soluk getiren Briiv, biyoplastik ve yenilenebilir malzemelerin olabildiğince kullanıldığı, gezegen ve enerji kullanımı için daha iyi bir çözüm sunuyor.

James Whitfield ve Sean Sykes tarafından tasarlanan Briiv, hava arıtıcılarına yeni bir yaklaşım sunuyor. Ev veya ofis ortamındaki havayı filtrelemek için yenilenebilir ve doğal malzemeler kullanan Briiv, yenilikçi bir filtre sistemi aracılığıyla temiz, güvenli, solunabilir hava oluşturuyor. Briiv’in yosma, hindistan cevizi kabuğu ve ipek-karbon matris filtreleri, aynı düşük güç sınıfındaki bir hava arıtıcı kadar etkili bir performans sergiliyor. Filtre malzemeleri kompostlanabilir ve Briiv, kontrol ve filtre değişimini izlemek için akıllı ev uygulamalarına bağlanabiliyor.

Briiv’in tabanı ve filtre muhafazası için Vibers filizan bazlı biyoplastik polimer kullanılıyor. Filtre malzemeleri olarak yosma, hindistan cevizi ve ipek-karbon matris seçilmiş olup, bunların hepsi biyolojik olarak parçalanabilir özelliklere sahip. Briiv, 220mm yükseklik ve 160mm genişlikte olup toplam ağırlığı sadece 900g.

Briiv, ya akıllı telefon uygulaması üzerinden ya da ünitenin önündeki dokunmasız arayüz aracılığıyla çalıştırılabilir. Hız ve süre, hem uygulamada hem de arayüzde ayarlanabilir. Dokunmasız arayüz, COVID-19 pandemisi boyunca fark edilen çapraz kontaminasyon riskini azaltmak amacıyla uygulanmıştır.

Proje, 2018'in sonlarında başladı, 2019'da geliştirildi ve Nisan 2019'da Kickstarter'da başlatıldı. Briiv, hala Indiegogo'da kitlesel fonlama alıyor ve dünya genelinden toptan siparişler almaya başladı.

En önemli hedef, çoğu hava arıtıcısında bulunan HEPA filtrelerinden kaynaklanan atığı azaltmaktı. HEPA filtrelerin yerine biyolojik olarak parçalanabilir filtre malzemeleri kullanarak, Briiv, çöplüklerde birikimi ve ham petrol gibi sınırlı kaynakların kullanımını azaltıyor. Filtre malzemelerimizin HEPA'ya göre etkinliği, hava kalitesi monitörleri kullanılarak belirlendi.

Briiv, 2021'de A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygıdeğer ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: James Whitfield & Sean Sykes
Görsel Kredileri: James Whitfield
Proje Ekibi Üyeleri: James Whitfield Sean Sykes
Proje Adı: Briiv
Proje Müşterisi: James Whitfield & Sean Sykes


Briiv IMG #2
Briiv IMG #3
Briiv IMG #4
Briiv IMG #5
Briiv IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun