Çin'in En Pahalı Dairesi: Tomson Riviera

Ben Wu'nun Modern Doğu Felsefesi ile Şekillendirdiği Lüks Yaşam Alanı

Çin'in en pahalı dairesi olarak bilinen Tomson Riviera, Ben Wu tarafından tasarlandı. Bu lüks daire, modern doğu felsefesi ile şekillendirilmiş ve Huangpu Nehri'nin muhteşem manzarasını sunuyor.

Tomson Riviera, Lujiazui finans merkezinin kalbinde yer alıyor. Bu lüks daire, orijinal lüksünü korurken, ona yepyeni bir modern doğu yaşam dili vermek ve onu doğu ruhani değeri olan uluslararası bir lüks konut haline getirmek için tasarlandı. Tasarımın ilham kaynağı, merdivenlerin göze çarpmayan bir alandan Huangpu Nehri'nin sezgisel manzarasına doğru hareket etmesi oldu. Merdivenlerin dışı koyu meşe kaplama ile kaplıdır ve iç basamaklar beyaz dana derisi ile kaplıdır, bu da mekana mükemmel bir doku kazandırır.

Ben Wu'nun tasarımının eşsiz özellikleri arasında, alanın hem genişliğini hem de kullanışlılığını dikkate alarak, her bir aile üyesinin günlük ihtiyaçlarını tamamen karşılayan ve her açıdan insanlara karşı alanın özenli tutumunu gösteren altı oda ve yaklaşık 120 metrekarelik bir depolama sistemi bulunuyor. Ayrıca, dairenin içerisinde yer alan ve tamamen işlevsel beş süit de planlandı.

Tomson Riviera'nın tasarımı, metal plakaların etrafını saran ve içerisinde minyatür iç mekan su özellikleri bulunan bilinçli bir şekilde sıkıştırılmış bir giriş ile başlıyor. Ana salonun tüm kireçtaşı duvarı 6 metre yüksekliğindedir ve köşeleri yumuşak eğrilerle işlenmiştir. Bu arada, bir ocak oluşturmak için bir kemer kazıldı. Karşıt arka duvar, sarayın kubbesinden ilham alır, bir kemerli zirve gibi, tamamen deri ile kaplıdır.

Ben Wu, Tomson Riviera için Doğu ruhunu kanalize etmek amacıyla lüks evlerin pratik ihtiyaçlarına derin bir anlayış getirdi. Çin bahçeleri tarafından biriktirilen kültürel güç ve şiirsel deneyimden yola çıkarak, "Modern Doğu" kavramını şiirsel bir şekilde ifade etmek için geniş beyaz alan ve Doğu cazibesini içeren bir penthouse oluşturdu.

Tomson Riviera, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, güçlü teknik özellikler ve mükemmel sanatsal beceriye sahip olan, mükemmellik seviyesini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ben Wu
Görsel Kredileri: Image #1 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #2 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #3 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #4 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #5 Tomson Riviera by Sicong Sui
Proje Ekibi Üyeleri: Ben Wu
Proje Adı: Tomson Riviera
Proje Müşterisi: Ben Wu


Tomson Riviera IMG #2
Tomson Riviera IMG #3
Tomson Riviera IMG #4
Tomson Riviera IMG #5
Tomson Riviera IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun