Çin Kaynakları Harbin: Holf Tasarım Danışmanlık Şirketi'nin Kültürel ve Duyusal Estetiği

Ödüllü Tasarım, Doğu Kültürünün Modern Yaşam Tarzıyla Buluşmasını Sunuyor

Holf Tasarım Danışmanlık Şirketi tarafından tasarlanan Çin Kaynakları Harbin, geleneksel ve bölgesel kültürel unsurların modern bir çerçevede yeniden yorumlandığı bir satış merkezi projesidir. Bu proje, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır.

Çin Kaynakları Harbin, Holf Tasarım Danışmanlık Şirketi tarafından tasarlanmış bir satış merkezi projesidir. Projenin ilham kaynağı, mekanın yapısının çeşitli kültürel unsurlarla harmanlanması ve tarihi ve kültürel önemi olan bir alan oluşturmasıdır. Neredeyse tamamen simetrik bir düzen, bir ritüel duygusu yaratır ve insanları Doğu kültürlerine hayran bırakır. Müzakere alanındaki yüksek ekranlar, mekanı bölerken gizlilik sağlar ve değişken ve zarif bir alan oluşturur.

Projenin özgün özellikleri arasında bölgesel kültürün kullanılması ve Doğu'nun kültürel ve duyusal estetiğinin miras alınması yer alır. Mekanın yapısı, Çin'in Altın Oranı'nın unsurlarını çıkarır, konutun taşıyıcısını dekonstrüe eder ve çağdaş bir şekilde sunar. Aynı zamanda, müzakere alanındaki yüksek ekranlar, gizlilik gereksinimlerini sağlarken uyum sağlama ve ritüel duygusu sunar.

Projenin gerçekleştirilmesinde mermer, cam, ahşap kaplama, sertleştirilmiş kumaş, metal ve fırçalanmış malzeme kullanılmıştır. Proje alanı 600 metrekare olup, satış merkezi kategorisinde yer almaktadır. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında Doğu, bölgesel kültür, ızgara ve estetik bulunmaktadır.

Tasarımın etkileşimi, mekanın yapısının çeşitli kültürel unsurlarla harmanlanması ve tarihi ve kültürel önemi olan bir alan oluşturmasıdır. Neredeyse tamamen simetrik bir düzen, bir ritüel duygusu yaratır ve insanları Doğu kültürlerine hayran bırakır. Müzakere alanındaki yüksek ekranlar, mekanı bölerken gizlilik sağlar ve değişken ve zarif bir alan oluşturur.

Proje, 2019 Temmuz'dan 2020 Mart'a kadar Harbin, Heilongjiang Eyaleti, Çin'de gerçekleştirildi. Tasarımın altında yatan araştırma, her detayın bölgesel kültürü özellikle vurgulamasıdır. Geleneksel kültürel unsurlar ve bölgesel kültürel unsurların çıkarılmasıyla, proje derin bir kültürel atmosferin keyfini çıkarır ve aynı zamanda yepyeni bir kültürü kucaklar.

Tasarımın karşılaştığı zorluklar arasında, geçmişin unsurlarına modern yaşam tarzıyla uyumlu bir şekilde tamamen yeni bir anlam kazandıran gelenek ve modern estetiğin entegrasyonu yer alıyor. Erken aşamada, tasarım ekibi özellikle iç mekan modelini birçok kez deneyimledi ve inşaat ekibiyle birlikte projenin bir kısmını yerinde inşa etti, böylece tüm projenin en iyi mekansal etkilerini elde etti.

Çin Kaynakları Harbin projesi, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HOLF DESIGN CONSULTANT CO., LTD
Görsel Kredileri: HOLF DESIGN CONSULTANT CO., LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Houfu Chen,Yani Hong
Proje Adı: China Resources Vientiane Harbin
Proje Müşterisi: HOLF DESIGN CONSULTANT CO., LTD


China Resources Vientiane Harbin IMG #2
China Resources Vientiane Harbin IMG #3
China Resources Vientiane Harbin IMG #4
China Resources Vientiane Harbin IMG #5
China Resources Vientiane Harbin IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun