Givenery Garden: Huizi Tian'ın El Kremi Paketleme Tasarımı

Doğadan İlham Alan, Zarif ve Gizemli Bir Tasarım

2021 yılında yaratılan bu tasarım, bir el kremi paketleme tasarımıdır. Ürün, farklı etkileri ve tatları olan üç el kreminden oluşmaktadır. Hedef kullanıcılar, belirli bir satın alma gücüne sahip 25-35 yaş arası kadınlardır.

Ürünün üç temel yağı, çeşitli gizemli bitkilerden elde edilir. Bu nedenle, illüstrasyon tasarımı, gül, papatya, bambu ve servi gibi birçok bitki öğesini entegre eder, böylece insanlara doğal ve saf bir ürün izlenimi verir. Ayrıca, metnin koyu renkleri ve tüm resim, Fransız gizemli atmosferini sergileyerek, koku duyusunu harekete geçirir ve aromaterapi ürünlerinin görsel tonunu derinleştirir.

Tasarımın hediye kutusu, gökyüzü ve dünya kapak kutu tipini seçer, bu da açılış yöntemine bir tören hissi katar ve kaliteyi vurgular; İllüstrasyonun rengini garanti ederken, beyaz kart baskı ve dokunma boyası kullanılır. Küçük kutu, tasarım dokusunu artırmak için bronzlaşma sürecini kullanır. Ürün gövdesi, mürekkep kalitesini ve renk farkını daha iyi garanti etmek için alüminyum tüpten yapılmış ve spot renkte basılmıştır.

Çalışma, bir hediye kutusu, üç ayrı paketlenmiş kutu ve üç alüminyum kutudan oluşur. Paketleme yapısı açısından, bir kadın perspektifinden, tüketicilere güzellik hissi verir ve ürünlere bir tören hissi katar. Bu proje, Kasım 2021'de Çin'in Hangzhou kentinde başlatıldı ve Ocak 2022'de tamamlandı.

Son yıllarda, Çinli kozmetik ve aromaterapi markaları hızla yükseldi ve yüksek kaliteli paketleme tasarımları sonu gelmez bir şekilde ortaya çıktı. Bir güzellik markası olan SHERO Ching, ürünlerin görsel sunumlarına yüksek gereksinimler duyar. Bu çalışma, tüketicilere zarif ve doğal bir görsel izlenim iletmek için illüstrasyonu ana tasarım nesnesi olarak alır.

Illüstrasyon tasarımı sürecinde, tüm resmin rengi birçok kez ayarlandı. Bir süreliğine, renk kontrolünde kararsız kaldım. Parlak renkleri ve koyu renkleri denedim ve sonunda ürün tonuyla uyumlu olan daha derin ve sakin olan koyu renk versiyonunu seçtim.

Bu tasarım, 2023 yılında A' Paketleme Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Huizi Tian
Görsel Kredileri: Huizi Tian
Proje Ekibi Üyeleri: Huizi Tian
Proje Adı: Givenery Garden
Proje Müşterisi: Huizi Tian


Givenery Garden IMG #2
Givenery Garden IMG #3
Givenery Garden IMG #4
Givenery Garden IMG #5
Givenery Garden IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun