Manos Siganos'un Tasarladığı Garalis Muscat Limnio: Gelenek ve Yenilikçiliğin Buluşması

Özgün Tasarımı ve Kalitesiyle Dikkat Çeken Garalis Muscat Limnio

Manos Siganos tarafından tasarlanan Garalis Muscat Limnio, geleneksel üretim tekniklerini modern tasarım anlayışıyla buluşturuyor. Bu özgün tasarım, 2022 A' Packaging Design Ödülü'ne layık görüldü.

Garalis şaraphanesi, Limnio ve Muscat of Alexandria olmak üzere, Lemnos adasının iki özgün şarabını üretiyor. Bu iki şarabın paketlemesi, her ne kadar her biri farklı bir konsepti temsil etse de, aynı estetik anlayışıyla birbirine bağlanıyor. Bu sayede, iki ürünün de aynı aileden geldiği vurgulanıyor. Bu paketlemeleri eşsiz kılan iki özellik bulunuyor: İllüstrasyonların genel fikri ve stilinin yanı sıra etiket malzemelerinin kalitesi.

Muscat beyaz şarabının paketleme tasarımının arkasındaki fikir, kuzeydoğu rüzgarlarına maruz kalan düşük asma ağaçlarıyla karakterize edilen Lemnos adasının belirgin özelliklerinden geliyor. Üzümler ve rüzgar için altın rengi seçilmiş, bu sayede hem değerleri vurgulanmış hem de ikisinin bir araya gelmesinin önemi belirtilmiş. Limnio kırmızı şarabının tasarım konsepti ise, Lemnos'un tipik geleneksel Gouves'lerinin şeklinden esinlenmiş. Bunlar, şarapçılar tarafından şıra fermantasyonu için kullanılan ve yuvarlak arduvazlarla mühürlenmiş yer altı kaya oyuklarıdır. Burada da altın rengi, şarabın değerini vurgulamak için seçilmiştir.

Şarap şişeleri camdan ve etiketler ise çevre dostu kağıttan üretilmiştir. Şişe boyutları 31x7.5cm, etiket boyutları ise 24x9.5cm'dir. Etiketler, dokulu çevre dostu kağıttan yapılmıştır ve baskı için siyah ofset, altın için sıcak folyo, başlıklar için ise parlak kabartma kullanılmıştır.

Manos Siganos'un yaratıcı yönetmen ve tasarımcı olarak görev aldığı bu projede, metin yazarı olarak Gianna Kazakou da yer almıştır. Proje, Mayıs 2020'de başlamış ve Aralık 2020'de tamamlanmıştır.

Garalis Muscat Limnio, özgün tasarımı ve kalitesiyle 2022 A' Packaging Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisiyle öne çıkan, mükemmel bir seviyede kalite ve yenilikçilik sergileyen tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Manos Siganos
Görsel Kredileri: Photographer: Thanassis kaiafas
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director, Designer: Manos Siganos Copywriter: Gianna Kazakou
Proje Adı: Garalis Muscat Limnio
Proje Müşterisi: Manos Siganos


Garalis Muscat Limnio IMG #2
Garalis Muscat Limnio IMG #3
Garalis Muscat Limnio IMG #4
Garalis Muscat Limnio IMG #5
Garalis Muscat Limnio IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun