Kellipops: Antonia Skaraki'nin Eğlence Dolu Ambalaj Tasarımı

60'ların Pop-Art Esintisiyle Dolu Çikolata Kaplı Lezzet Bombası

Antonia Skaraki'nin yarattığı Kellipops, çikolata kaplı bir lezzet bombası. Tasarım, 60'ların pop-art esintilerini ve canlı renklerini kullanarak, tüketiciye eğlenceli ve nostaljik bir deneyim sunuyor.

‘Kellipops’ ismi, çikolata kaplamayı ifade eden Yunanca ‘keliphos’ kelimesi ve dilde yarattığı hoş sürprizi, heyecanı ve çıtırtıyı anlatan ‘pop’ kelimesinin birleşiminden oluşuyor. Ayrıca, göz alıcı renkler, parlak yüzeyler ve cesur harflerle oluşturulan tasarım, hayatın neşesini ve canlılığını yansıtan bir kompozisyon oluşturuyor. Kellipops, karmaşık ve keskin olmayan, masum, yuvarlak ve nostaljik bir dünyayı temsil ediyor. Tıpkı bir lunaparkta dönme dolap keyfi gibi, tat yolculuğunda bir eğlence turu sunuyor.

Logo, 60'ları anımsatan yuvarlak ve cesur bir font kullanılarak oluşturulmuştur. Tasarım, parlak kontrast renkler kullanarak pop-art esintileri taşır. Ürünün çeşidini sergileyen dev ürün, paketin içini görmeyi sağlayan şeffaf bir bölümle merkeze yerleştirilmiştir. Merkezdeki ürün, içindeki şeker kaplı topun iç dünyasına bir bakış sunan bir demo illüstrasyon olarak ikiye bölünmüştür. Arka plan, her çeşidin ürünlerini içeren ve 60'ların polka dot desenini anımsatan bir düzen oluşturur.

Tasarım, küçük plastik doypackler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Ürünün boyutları, genişlik 110 mm x derinlik 40 mm x yükseklik 150 mm olarak belirlenmiştir. Tasarımın etiketleri arasında yeniden markalaşma, ambalaj tasarımı, atıştırmalık ve çikolatalı atıştırmalık bulunmaktadır. Bu projede Antonia Skaraki'ye Sanat Direktörü Andreas Deskas yardımcı olmuştur.

Proje, 2021 Ekim'inde Atina'da başladı ve 2022 Ocak sonunda Yunanistan'daki yerel mağazalar, marketler ve kiosklarda yerini aldı. Tasarım, çikolatanın tamamen içinde olduğu bir düşlem üzerine kurulmuştur. Tasarımcılar, çikolatalı şekerlerin kabuklarından fırladığını, yoğun bir şekilde etraflarında dans ettiğini ve onları kendilerine çektiğini hayal etmişlerdir. Önce hayal güçleriyle gördüler, sonra onları patlarken duydular. Kabuklarının içinden onlara baktılar ve ruhlarına hitap ettiler. Sonra onları tasarladılar. Sesleri, anatomileri, yağmurun elementleri ve onlara olan bitmek tükenmek bilmeyen arzuyu haykıran yoğun renklerle.

Kellipops, 2023'te A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Antonia Skaraki
Görsel Kredileri: Antonia Skaraki
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director - Antonia Skaraki Art Director - Andreas Deskas
Proje Adı: Kellipops
Proje Müşterisi: Antonia Skaraki


Kellipops IMG #2
Kellipops IMG #3
Kellipops IMG #4
Kellipops IMG #5
Kellipops IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun