Majestik Topraklar: Doğa ile İnsan Arasında Uyumlu Bir Bağlantı

Qidi Tasarım Grubu, Doğanın Orijinal Gücünü Yansıtan Bir Sergi Merkezi Tasarladı

Çinli çağdaş şair Xu Zhimo'nun şiirlerinden esinlenen Qidi Tasarım Grubu, doğa ve toplum arasındaki yakın ilişkiyi keşfederek, doğanın orijinal gücünü hissettiren bir peyzaj tasarımı oluşturdu.

Proje, doğanın orijinal gücünü hissettiren bir peyzaj tasarımı oluşturmayı hedefliyor. Dağın çeşitli bitki örtüsü katmanları ve sürekli tepeleri aracılığıyla, insan ve doğa arasındaki uyumu sonuçlandıran yerel doğa ile samimi bir bağlantı oluşturuldu.

Tasarım, doğal peyzaj taşını yapay olarak böler ve sahada süsler, böylece izlerimizi bırakır. Sessiz su ve çevresi birbirini yansıtır, dünyayı dikey olarak ters çevirir. Bu, aynada bir harikalar diyarı oluşturur. Her yerde yeşillik, sığ sazlık, potansiyel dolu. Parça döşeme, damlalar, dikişlerdeki yabani otlar hayatın canlılığını yorumlar. Doğal dağ taşları, doğal kaynaklardan sürdürülebilir bir şekilde yeniden kullanılır.

Su manzarası, benzersiz kırmızı minik taşlarla çevrilidir ve malzeme çevredeki orijinal kayadır. Malzemenin çevre ile bağlantı kurarak bölgenin kültürünü ve ruhunu koruma ve teşvik etme amacı güdülür. Taşlama sonrası, en ilkel yaklaşım kolaj yapmak için kullanılır. Sadece yerel site özelliklerini birleştirmekle kalmaz, aynı zamanda yerel tarihi de taşır.

Proje, toplamda 39.000 metrekarelik bir alanı kapsayan bir peyzaj tasarımıdır. Anahtar kelimeler arasında bahçe, doğa, ekoloji, odyssey, saf ve peyzaj bulunmaktadır. Tasarım, yerel halkın ve ziyaretçilerin dağları ve ormanları keyifle gezmelerini, peyzajın doğasını ve insan ile doğa arasındaki birliği hissetmelerini hedefliyor. Tasarım, özlü, vahşi ve lüks olup, bir yalnızlık ve huzur duygusu sunar.

Tasarım, peyzaj tasarımında yenilenmenin, güzelliğin ruhunu ve kökenlerini saygıyla korumanın bir ifadesidir. Tasarımcı, peyzaj ve toplum arasındaki yakın ilişkiyi keşfeder. Dağın çeşitli bitki örtüsü katmanları ve sürekli tepeleri aracılığıyla, insan ve doğa arasındaki uyumu sonuçlandıran yerel doğa ile samimi bir bağlantı oluşturuldu.

Qidi Tasarım Grubu'nun bu tasarımı, 2022'de A' Landscape Planning and Garden Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özellikleri ve harika sanatsal becerisi olan, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: QIDI DESIGN GROUP
Görsel Kredileri: Image #1: ZOOM Architectural Photography Studio Image #2: ZOOM Architectural Photography Studio Image #3: ZOOM Architectural Photography Studio Image #4: ZOOM Architectural Photography Studio Image #5: ZOOM Architectural Photography Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Fengbin Guo Guangjian Dai Ying Zhang Aizuan Zheng QinSong Liu Ying Luo Yumao Li Peilin Wang Xiao Zhu Xinyi Zhou Xuguang Liu Pengxun Guo Zhimin Shao Qiuxia Zhang Meiqiong Luo Yingfen Chen
Proje Adı: Majestic Land
Proje Müşterisi: QIDI DESIGN GROUP


Majestic Land IMG #2
Majestic Land IMG #3
Majestic Land IMG #4
Majestic Land IMG #5
Majestic Land IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun