Hongshan Gölü Sivil Parkı: Ekoloji Odaklı Kentsel Kamusal Alan

L and A Design tarafından tasarlanan bu park, doğal ekosistemi korumayı ve canlandırmayı hedefliyor.

Hongshan Gölü Sivil Parkı, Guizhou Eyaleti, Anshun Şehri, Xixiu Bölgesi'nde yer alıyor. Hızla gelişen bölge, site ekolojik çevresini iyileştirmek ve sakinlerine yaşam alanı sağlamak için modern bir kentsel kamusal alanın kurulması gerekliliğini hissediyor. Ayrıca, Anshun'un bir turizm odaklı şehir haline gelme sürecini hızlandırmak da hedefleniyor.

L and A Design tarafından tasarlanan proje, entegre bir ekosistemle ekoloji odaklı bir kentsel kamusal alan olmayı hedefliyor. Mevcut ekolojik işlevlerini korumak ve ekosistemi canlandırmak için Düşük Etkili Geliştirme Stratejisi uygulanıyor. Farklı yaş gruplarından insanlar için katılımcı ve yerel tasarım yetenekleriyle çeşitli işlevsel alanlar oluşturuluyor. Çin'deki kentsel kamusal alanın peyzaj mimarisi üzerine yeni bir tanım yaratmayı ve kentsel kamusal alan yenileme modeli oluşturmayı amaçlıyoruz.

Site yenilemesine LID Stratejisi etkili bir şekilde müdahale edilerek, sitenin orijinal insan-toprak ilişkisi ve bitki örtüsü ilişkisi en iyi şekilde kullanılıyor. Bir yağmur bahçesi inşa ediliyor ve yağmur suyu kontrolü dört seviyede gerçekleştiriliyor: merkezi olmayan yönetim, bitki örtüsü engelleme ve toprak sızdırma, detansiyon havuzları ve çimli hendekler ve deşarj önlemleri uygulanıyor. Aynı zamanda, ölçekler, malzemeler, ilginçlik ve diğer çocuk dostu oyun alanı unsurlarına uygun bir dizi güçsüz güvenli eğlence ekipmanı tasarlandı.

Park, 149901 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve peyzaj alanı 149119 metrekare. Proje, 2017'de tasarlandı ve Eylül 2019'da Anshun, Guizhou, Çin'de tamamlandı. Yüzey akışı ve ekolojik koridor üzerine veri modelleri araştırmasına göre, kazı ve dolgu çalışmalarının potansiyel ekolojik riskleri belirlendi ve coğrafi ve jeomorfolojik koşullarla birleşen alan fonksiyonları iyileştirildi.

Yerel iklim değişikliklerine, özellikle yağmurlu mevsime uyum sağlamak için, var olan dikey kaynaklara, bitki örtüsü sistemlerine, atalet trafiğine vb. tam saygı göstererek adaptif peyzaj tasarımı uygulandı. Son olarak, insan ve doğa arasında ideal bir birliktelik modu elde edildi, sadece gezi değil, aynı zamanda çeşitli aktivite fonksiyonları da sağlandı.

Projenin en büyük zorluklarından biri, iklim değişikliği nedeniyle orijinal ekosistemin yok olması ve arazinin farklılıklarıydı. Parkta iki düşük alan vardı, burada bitki örtüsü yağmurun çarpması ve yağışlı mevsim boyunca durgun suya batması sonucu zarar gördü ve sürekli yağışlar su seviyesinin yükselmesine ve suyun taşmasına neden oldu.

Hongshan Gölü Sivil Parkı, 2021'de A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve muhteşem sanatsal yetenekleriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: L&A Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Ri Ye, Hongshan Lake Civil Park, 2019 Image #2: Illustrator Guo Jiaxin Image #3: Photographer Lin Tao, Hongshan Lake Civil Park, 2018 Image #4: Photographer Ri Ye, Hongshan Lake Civil Park, 2019 Image #5: Photographer Ri Ye, Hongshan Lake Civil Park, 2019
Proje Ekibi Üyeleri: Landscape Design: L&A Design Chief Designer: Li Baozhang Design Director: Sun Peng Project Manager & Designer: Li Jinwei Design Team: Li Jinwei, Yu Zongyou, Zheng Linlin, Cao Yeqi, Wang Zhuoqi Plant Design: Gu Xiaodan General Engineer: Li Yijian Operation Director: Wang Yongjun
Proje Adı: Hongshan Lake Civil Park
Proje Müşterisi: L&A Design


Hongshan Lake Civil Park IMG #2
Hongshan Lake Civil Park IMG #3
Hongshan Lake Civil Park IMG #4
Hongshan Lake Civil Park IMG #5
Hongshan Lake Civil Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun