Villa Mistral: Denizden Esinlenen Bir Mimari Harika

Mercurio Design Lab Tarafından Tasarlanan Villa Mistral, Denizden Esinlenen Benzersiz Bir Yapı

Singapur'un Sentosa Koyu'nda yer alan ve Akdeniz üzerinde esen mevsimsel kuzeybatı rüzgarının adını taşıyan Villa Mistral, su üzerinde hızla ilerleyen güçlü bir teknenin imajını canlandırıyor. Dinamik bir sağlamlığa sahip olan ve tamamen beyaz bir yatı andıran bu yapı, hem dışarıda hem de içeride ifade edilen yapısal öğeleri ile aynı zamanda bir tekneyi referans alıyor ve güçlü bir ileri atılım hissi veriyor.

Monoton kutu tipi formu, bir tekneyi taklit ederek reddeden Villa Mistral, okyanus esintili bir yapıdır. Çevresiyle uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır; yapı ve peyzaj, iç mekanlara, özelleştirilmiş sanat eserlerine ve diğer dekoratif öğelere kadar genişleyen bütünlüklü bir bütün oluşturur. Su manzaralı bir liman ve deniz kenarı teması ile, alanı çevreleyen su kenarı yaşam tarzından esinlenmiştir ve çatılı evler arasında adanın karakterini sergiler.

Villa Mistral, ailenin yaşam tarzına uygun düzen planı ile sahibini memnun etmiştir. Evin dışa doğru eğimli yapısal öğeleri ve benzer şekilde açılı cam duvarları, deniz üzerinde hızla ilerleyen güçlü bir geminin içinde ve dışında bir deneyimi taklit eder. Ayrıca, farklı ölçeklerdeki pencerelerle delinmiş bir cepheye sahip ahşap ve betonun kombinasyonu, güçlü bir ritmik kalite oluşturur. Bina tasarımı, iç mimari, dekorasyon, mobilyalar ve sanat eserleri ile tam bir entegrasyon vardır.

Villa Mistral, 880 metrekarelik bir arsa üzerinde yer alır ve toplam zemin alanı 680 metrekaredir. Daha fazla detay için, bu başvurunun belge ekine başvurunuz. Villa Mistral, Massimo Mercurio tarafından tasarlanmıştır ve tasarım ekibinde Tasarım Direktörü olarak Kimberly Liu yer almaktadır.

Villa Mistral, bodrum katında bir eğlence odası da dahil olmak üzere dört seviyededir. Girişte yemek alanı, kuru mutfak ve yaşam alanı bulunurken, ikinci seviye ana yatak odası da dahil olmak üzere yatak odalarını ve kanala bakan bir terası içerir. Üst kat, geniş bir açık konseptli yaşam ve yemek salonu özelliği taşır. Partiler için ideal olan çatı katı salonu, Sentosa Koyu'nun muhteşem manzarasına bakan büyük bir çatı terasına çıkar. Jakuzi, tropikal sıcağı hafifletmek için orta kısımda tasarlanmıştır.

Sentosa Adası'nın sakin doğu kıyısında, Sentosa Koyu'nda yer alan ve tropikal tatil yaşamı sunan ilk ve en özel marina konut topluluğu olan Villa Mistral, ana karadaki Singapur şehir yaşamından sadece on beş dakika uzaklıktadır. Ocean Drive'da yer alan ev, Tanjong golf sahasının muhteşem yeşil fairwaylerine bakmaktadır. Yapının karmaşıklığı ve müteahhit ile yaşanan zorluklar nedeniyle inşaat 2009'da başlamış ve 2017'de tamamlanmıştır.

Villa Mistral, dünyanın en prestijli entegre okyanus kenarı marina konut topluluklarından biri olan Sentosa Adası, Sentosa Koyu'nun eşiğinde mavi deniz ve dalgaların olduğu bir yerde, sakinlerin benzersiz bir su kenarı yaşam tarzının keyfini çıkarabileceği bir yerdir. Tasarım niyeti, Villa Mistral'ın denizi referans alarak ve marina alanının yakınında yer alan yaşam tarzını yansıtarak Sentosa Koyu'nun bağlamına uyum sağlamasıydı. Evin iç mekanları bile bir lüks motorbotu andırıyor.

Mercurio Design Lab S.r.l. tarafından tasarlanan Villa Mistral, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mercurio Design Lab S.r.l.
Görsel Kredileri: Photograph by: CI&A Photography Video: Emerson Casco Jr
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Massimo Mercurio Design Director: Kimberly Liu
Proje Adı: Villa Mistral
Proje Müşterisi: Mercurio Design Lab S.r.l.


Villa Mistral IMG #2
Villa Mistral IMG #3
Villa Mistral IMG #4
Villa Mistral IMG #5
Villa Mistral IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun