Romantizmin Yeni Klasik Yorumu: "Gül Rüyası"

Mark Han'ın Tasarladığı "Gül Rüyası", Romantik ve Klasik Unsurları Birleştiriyor

Taiwanlı tasarımcı Mark Han, yeni klasik tarzı ve romantik unsurları birleştirerek "Gül Rüyası" adlı konut projesini tasarladı. Ev sahiplerinin romantik ve güzel hayallerini her köşeye yansıtan bu tasarım, aynı zamanda yaşam işlevlerini de düzgün bir şekilde karşılıyor.

Mark Han, ev sahibinin yeni klasik tarz tercihini tasarım teması olarak alırken, klasik duvar kağıdı, rokoko tonları, oyma duvarlar ve aydınlatma gibi unsurları kullanarak rüya durumundaki estetik çekiciliği ortaya çıkardı. Aynı zamanda, ev sahiplerinin hayal ettiği yaşam alanını ve işlevselliğini karşılamak üzere mekan hareketi ve desen kesimi tamamen planlandı.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde, Avrupa zarafeti ve klasizminin zarif sözcüklerini göstermek için üç boyutlu oymalar, eklem çizgileri ve üç boyutlu çerçeve çizgileri, Roma sütunları, kemerler vb. kullanıldı. Bu detaylar, tasarımın diğerlerinden farkını ve gücünü ortaya koyuyor.

Alanın bölümlemesinde, antre dolabının konfigürasyonu aracılığıyla daha şeffaf ve geniş bir kamusal alan planlandı. Bu sayede, orijinal binanın giriş holünün olumsuz konfigürasyonu ortadan kaldırıldı ve cömertlik ve zarafet hissi şekillendirildi. Uzun görüş penceresi yüzeyi ile alan daha uyumlu, aydınlık ve açık hale getirildi.

Tasarımın etkileşimine gelince, kamusal alanın net bölümlemesinde, parlak kadife ile süslenmiş aqua-mavi uzun kanepe, malzemenin ince dokusu ile fildişi beyazı renkli halı eşleştirildi ve boş altın kenarlı kahve masası ile lüks ve zarif bir atmosfer ifade edildi.

Mark Han ve ekibi, bu tasarımı Ekim 2020'de Taiwan, Yeni Taipei Şehri'nde gerçekleştirdi. Tasarım sürecinde, malzemelerin katmanları aracılığıyla girişin zengin katmanlarını gösterme, siyah ve altın renklerin iç içe geçtiği muhteşem mermer zemin, insanları iç mekana doğru hareket ettirme gibi çeşitli zorluklarla başa çıktılar.

"Gül Rüyası", 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanarak, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan tasarımlara verilen prestijli bir ödülün sahibi oldu.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mark Han
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Dream of Rose, 2020. Image#2: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Dream of Rose, 2020. Image#3: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Dream of Rose, 2020. Image#4: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Dream of Rose, 2020. Image#5: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Dream of Rose, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Mark Han Simon Lu Queenie Gan
Proje Adı: Dream of Rose
Proje Müşterisi: Mark Han


Dream of Rose IMG #2
Dream of Rose IMG #3
Dream of Rose IMG #4
Dream of Rose IMG #5
Dream of Rose IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun